Vego Napisano 18 Lipiec 2003 Napisano 18 Lipiec 2003 Mam pewien problem. Mianowicie niedawno zainstalowałem sobie 3DSMr.4, ale niestety program nie chce otwierać wcześniej zapisanych prac. No to zacząłem pracować na 3DSMr.2.5. To samo:( Nie wiecie dlaczego tak się dzieje?? Z góry dzięki za pomoc.
VGT Napisano 18 Lipiec 2003 Napisano 18 Lipiec 2003 Zrozumiałem to na dwa sposoby więc przytoczę obydwa: 1.Masz scenki zrobione kiedyśtam i one się nie otweirają - mogły być np zrobione na MAX\'ie 5. wersje starsze nie otwierają scen zapisanych w nowszej wersji. 2. Robisz scenke, zapisujesz ją a potem się nie otwiera. Ja kiedyś miałem taką sytuację i winny był plug-in (w moim wypadku Dreamscape) - zapisywał scenki z błędem i już się nie otwierały. W tym wypadku spróbuj zadziałać na czystym MAX\'ie apotem dainstalowywać pluginy. Choć może być też i inny powód... :) powodzenia ... i jeszcze coś mi się przepomniało. Przydałoby się dokładniej opisać objawy nieotwierania scenki. Czy jest zwiecha czy jakiś komunikat...
Vego Napisano 19 Lipiec 2003 Autor Napisano 19 Lipiec 2003 Komunikat: File Open Failed: C:\\3D Studio Max 2.5\\scences\\*.max Plik chciałem otworzyć w tym samym programie w którym go zapisałem. To nie wina plug-inów:(
Gość maxvonsopop Napisano 10 Kwiecień 2004 Napisano 10 Kwiecień 2004 mam dokladnie taki sam problem. probowalem juz max 3 , 4 i 4.2 co ciekawe zdarzylo mi sie takze to na 3dvisR3i moze ktos juz poradzil sobie z tym bo ja nie nawet zalozylem nowy topic dla tego problemu. http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=10393
Rekomendowane odpowiedzi