Napisano 29 Listopad 200519 l Czesc, W viewporcie MAX6 gdy wlaczam cieniowanie smoooth+highlights robi mi sie taka oto sieka: Zamiast normalnego ekranu, ktory wyglada taK: Sieka ta pojawia sie na chwile, a potem znika, czasami zostaje na dluzej - cos jakby blad sterownika ekranu - zle chowanie linii za obiektami i wypelnien. Dzieje sie to na dwoch kompach : w pracy - W2k / FX1300 / maxtreme6, openGL i na domowym XP / GF4 4600 / openGL O co chodzi? Juz mnie to wnerwia, ciezko sie tak pracuje. Spotkaliscie sie moze z tym, macie rozwiazanie jakies? dzieki, --- aRti
Napisano 30 Listopad 200519 l Autor taaa, tryb DX pomaga.... spowolnic wyswietlanie viewportow 10-krotnie :) poza tym, nadal sie robi ta sieka, moze ciut rzadziej... ....w trybie Software jest OK, ale strasznie wolnooo, a moja scenka rosnie w oczach ;) no i nie po to mam QuadroFX, zeby wyswietlac software-owo ;) dobra, uporałem się z problemem. jeśli kiedykolwiek was taka zaraza dopadnie to.. ... wywalcie ze scenki system daylight + compass. nigdy byście się nie domyślili ? welcome to MAX !! ;) -------------------------------- Hindus : Prosze o edycje postów na przyszłośc :]
Napisano 30 Listopad 200519 l ja mam kłopoty z vievportami kiedy np mam maxa włączonego, odchodze od komputera na np 2h, wracam i zaczynam sie bawic w programie. wtedy vievport ma różne kolory i paski, ale mi pomaga ponowne włączenie maxa, pozdr