bor Napisano 19 Lipiec 2003 Napisano 19 Lipiec 2003 w jaki sposob zwiekszyc ilosc kulek (probek) materialow w oknie material nav? (gdzies juz o czym takim czytalem ale nie moge znalezc...)
bor Napisano 19 Lipiec 2003 Autor Napisano 19 Lipiec 2003 ok, juz sam wyczytalem ze mozna przypisac do kulki jakis material, nalozyc go na obiekt i przypisac do kulki nastepny material.... itd. (moze sie komus przyda) :):):)
bor Napisano 19 Lipiec 2003 Autor Napisano 19 Lipiec 2003 a co to jest avatar?????? :|:|:| (bo nie wiem czy sie bac...)
Pablo Napisano 19 Lipiec 2003 Napisano 19 Lipiec 2003 Bor-ja aby zwiekszyc ilosc materialow po prostu uzywam Multi-Sub material...w nim mozesz pisac dowolna ilosc materialow... a Avatar to Twoje logo przy nicku.. pozdr
bor Napisano 19 Lipiec 2003 Autor Napisano 19 Lipiec 2003 ale multi-sub object nie dziala (chyba) w przypadku jesli mam kilka roznych na przyklad znakow i kazdy ma inna texture. mozna wtedy przypisac material pozniej GO TRZEBA \'ODCIAC \' od sceny (taki krzyzyk wcisnac) i przypisac do slota nastepny material. metoda ma ta wade ze nie mozemy (chyba) edytowac tego pierwszego materialu, a przynajmniej jest to bardziej skomplikowane [urwanie glowy][urwanie glowy][urwanie glowy][urwanie glowy] a co z moim logo? nie widac takiego stworka na zoltym tle????? ja widze.... [boje się][boje się][boje się]
Pablo Napisano 19 Lipiec 2003 Napisano 19 Lipiec 2003 hmmm no nie mozna edytowac...ale jak masz multi sub material...to nie przypisuj materialu obiektom poprzez przycisk do zaaplikowania amtareialu tylko wybierz z tej listy muli=sub material ten material ktory chesz i trzymaj go i przenies an obiekt...wiesz DRAG & DROP A co do avatara..nie widac...nie mzoesz miec takiej sciezki dostepu file:///c:/stworek.jpg tylko musisz miec gdzies na serwerze www...czyli http://blablaba pozdr
bor Napisano 19 Lipiec 2003 Autor Napisano 19 Lipiec 2003 no to w takim razie na razie nie bedzie widac mojego avatara.... :(:(:(
Pablo Napisano 19 Lipiec 2003 Napisano 19 Lipiec 2003 przeslij go mi to Ci umieszcze na stronie :) pozdr
bor Napisano 19 Lipiec 2003 Autor Napisano 19 Lipiec 2003 ojej, na prawde? :D:D:D hihi , a wiec i ja bede mial swojego avatara- hurra!!! [rotfl2][rotfl2][rotfl2][rotfl2][rotfl2] kochany pablo....
Rekomendowane odpowiedzi