Napisano 19 Lipiec 200321 l w jaki sposob zwiekszyc ilosc kulek (probek) materialow w oknie material nav? (gdzies juz o czym takim czytalem ale nie moge znalezc...)
Napisano 19 Lipiec 200321 l Autor ok, juz sam wyczytalem ze mozna przypisac do kulki jakis material, nalozyc go na obiekt i przypisac do kulki nastepny material.... itd. (moze sie komus przyda) :):):)
Napisano 19 Lipiec 200321 l Bor-ja aby zwiekszyc ilosc materialow po prostu uzywam Multi-Sub material...w nim mozesz pisac dowolna ilosc materialow... a Avatar to Twoje logo przy nicku.. pozdr
Napisano 19 Lipiec 200321 l Autor ale multi-sub object nie dziala (chyba) w przypadku jesli mam kilka roznych na przyklad znakow i kazdy ma inna texture. mozna wtedy przypisac material pozniej GO TRZEBA \'ODCIAC \' od sceny (taki krzyzyk wcisnac) i przypisac do slota nastepny material. metoda ma ta wade ze nie mozemy (chyba) edytowac tego pierwszego materialu, a przynajmniej jest to bardziej skomplikowane [urwanie glowy][urwanie glowy][urwanie glowy][urwanie glowy] a co z moim logo? nie widac takiego stworka na zoltym tle????? ja widze.... [boje się][boje się][boje się]
Napisano 19 Lipiec 200321 l hmmm no nie mozna edytowac...ale jak masz multi sub material...to nie przypisuj materialu obiektom poprzez przycisk do zaaplikowania amtareialu tylko wybierz z tej listy muli=sub material ten material ktory chesz i trzymaj go i przenies an obiekt...wiesz DRAG & DROP A co do avatara..nie widac...nie mzoesz miec takiej sciezki dostepu file:///c:/stworek.jpg tylko musisz miec gdzies na serwerze www...czyli http://blablaba pozdr
Napisano 19 Lipiec 200321 l Autor no to w takim razie na razie nie bedzie widac mojego avatara.... :(:(:(
Napisano 19 Lipiec 200321 l Autor ojej, na prawde? :D:D:D hihi , a wiec i ja bede mial swojego avatara- hurra!!! [rotfl2][rotfl2][rotfl2][rotfl2][rotfl2] kochany pablo....