Arek10000 Napisano 3 Grudzień 2005 Napisano 3 Grudzień 2005 Witam! Przepraszam za lamerskie pytanie ale: Jeżeli chce zrobić drzwi z szybą w środku to jak mam zrobić aby wytłoczyć te drzwi z ta wneka na szybe wśrodku? Bo jak robie extrude to wytłacza się całość. I chciałem zapytać czy takie lamerskie pytania wam przeszkadzają czy moge jeszcze pytać jak nie będę czegoś wiedział? Pozdrawiam
polka dot Napisano 3 Grudzień 2005 Napisano 3 Grudzień 2005 będą przeszkadzać. bo wystarczy zajrzeć w helpa, w tym przypadku editable poly.
Arek10000 Napisano 3 Grudzień 2005 Autor Napisano 3 Grudzień 2005 Dzięki. Przepraszam juz nie bede zadawal takich pytan. Ale jeszcze tylko pod czym szukac jak zrobic np. dziurke od klucza? Czyli jak zrobic tak zeby zrobic jakieś zagłebienie w obiekcie? np. narysowac jakiś kształt i potem go zrobic zaglebienie wtym ksztalcie w innym obiekcie?
Huter Napisano 3 Grudzień 2005 Napisano 3 Grudzień 2005 [...] np. narysowac jakiś kształt i potem go zrobic zaglebienie wtym ksztalcie w innym obiekcie? Chyba wymodelować? Boolean i już ... choć ta funkcja ma skłonności do robienia brzydkiej siatki...
Arek10000 Napisano 3 Grudzień 2005 Autor Napisano 3 Grudzień 2005 Dzięki Ci bardzo.Właśnie o to mi chodziło. I jeszcze raz przepraszam za głupie pytanie.
illy Napisano 3 Grudzień 2005 Napisano 3 Grudzień 2005 naucz sie modelowac metoda polymodeling, wez pierwszy lepszy tutorial i wykumaj funkcje takie jak: shift-drag, weld, target weld, cut, slice, i inne podstawowe
Luszczu Napisano 8 Grudzień 2005 Napisano 8 Grudzień 2005 Nie wiem czy o taki efekt ci chodzi ale prostym sposobem zrobił bym to tak : narysój funkcją Line odrysy wszystkich elementów które mają tyć wytłoczone, potem zaznacz jeden z nich i w zakładce Modyfirs daj Attach i zaznacz pozostałe, daj Extrude i masz drzwi :)
Rekomendowane odpowiedzi