Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Wiem, ze obrazki sa tragiczne, jest to przerobienie kilku tutkow glownie, z malymi przerobkami...

Moze nie powienienm tutaj tego umieszczac, ale z drugiej strony moze ktos obeznany udzieli mi jakichs dobrych rad/wskazowek...

Wczesniej siedzialem na maxie, teraz jednak przerzucam sie na blendera z prostego powodu.. jest darmowy :)

ok.. koniec gledzenia...

Pierwsza pracka... troche biedna, no ale od czegos sie zaczna :)

delfin3dy.th.jpg

Druga pracka... z tutka o jaskini, woda robiona metoda prob i bledow, jako wlasny dodatek... pochodnia rowniez, ogien na bezierze, ale pozniej wyedytowany w gimie

cave8db.th.jpg

(wiem, ze ksztalt jaskini beznadziejny, za malopoly, moze kiedy indziejzrobie ciekawsza to bedzie lepiej:) )

Trzecia pracka, juz troche dluzej sie z tym pobawilem, tunel rowniez z tutka, swiatla (ten efekt mgly) to juz moja wlasna zabawa ;)

tunel2au.th.jpg

No i trzecia.. dla utrwalenia wiadomosci, bez tutkow, znow metoda prob i bledow...kokpit z szescianu, skrzydla i uchwyty z krzywych beziera.

ship1front7hl.th.jpg

ship1back8df.th.jpg

(pozniej moze pobawie sie teksturami do tego modelu)

Nie sa tomodele jakies spacjalne, zeby siedziec nad nimi tygodniami, jedynie dla przecwiczenia i nauki :)

Wszelkie uwagi i wskazowki mile widziane

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 4,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

No ucze ucze, i to kilku rzeczy naraz :P Taka ma niedola :P

Kolejny krok... zabawa z teksturkami na samolociku, chodzi mi tu glownie o rozne tektury na jednym obiekcie, n i udalo mi sie zrobic inna teksturke dla pojazdu i inna dla "szybki" :] czarna ale co tam, to tylko nauka :P

(model tez nie najlepszy bo dosc mocno low-poly, no ale... co ja sie tam bede meczyl :P)

ship2overview0bk.th.jpg

Mysle czy by nie zabrac sie za cos powazniejszego, nie chodzi mi o zadne full wypas scenki, ale cos wiekszego niz niewielkie objekty, macie jakies idee?

Napisano
  • Autor

Kolejna zabawa, tym razem teksturami :)

I hope you'd like it

reflecttest5ss.th.jpg

ps. widze, ze watek ozywiony i pelen rad i wskazowek :P

Napisano
  • Autor

To mi kup maxa, bo na nowym kompie nie mam zamiaru instalowac zadnego pirackiego oprogramowania, druga sprawa taka, ze pracuje na linuxie, a trzecia taka, ze z maxa korzystalem dosc dlugo, jedna z tych prac mozesz znalezc w bitwach, link w podpisie.

Napisano

nie nie wesoledi ja chyba wiem o co chodzi poniewaz prezentacja dwóch kulek i boxa na morzu to nie grafika. Naucz sie czegos i zakładaj wątki bo tu nawet nie ma jak pomóc szkoda miejaca na forum. bez obrazy swietnie ci idzie ale jeszcze nie twój czas na show! Pozdro

Napisano
  • Autor

wlasnie dlatego, ze sie ucze zalozylem ten watek by otrzymac jakies porady, na co zwrocic uwage...

Ale jak chcecie,

Bede sie sam uczyl, jak zwykle zreszta :P

Niech moderator usunie ten temat...

Napisano

To zalezy od autora, może chce byc fair i nie "piracic". A wbrew pozorom w blenderze można cuda tworzyć (szczególnie ostatnio).

Wesoledi: czego od nas oczekujesz? przerabiaj tutoriale, czytaj uważnie elysiun i jak mówiłeś ucz się sam - nikt Cię za rączke nie poprowadzi :)

pozdro i nie poddawaj się z blenderem

Napisano

no bleder do łatwych programow nie nalezy jednak nie poddawaj sie i ucz, ucz a bedziesz miał pozniej duzą satysfakcje jak bedziesz trzaskał wypasnie modele ktore bedą w złotej galerii :)

Napisano

Witam,

Szukam osoby, która sprzeda mi kilka sposobów do zrobienia tego co jest na drugiej fotce. To co jest na fotce numer 1 potrafię zrobić sam. Jednak brakuje mi sporo doświadczenia...

80075553.jpg

19007665.jpg

Edytowane przez TwinTurbo

Napisano

człowieku nie odkopuj tematów sprzed 3 lat..