Napisano 7 Grudzień 200519 l Wiem, ze obrazki sa tragiczne, jest to przerobienie kilku tutkow glownie, z malymi przerobkami... Moze nie powienienm tutaj tego umieszczac, ale z drugiej strony moze ktos obeznany udzieli mi jakichs dobrych rad/wskazowek... Wczesniej siedzialem na maxie, teraz jednak przerzucam sie na blendera z prostego powodu.. jest darmowy :) ok.. koniec gledzenia... Pierwsza pracka... troche biedna, no ale od czegos sie zaczna :) Druga pracka... z tutka o jaskini, woda robiona metoda prob i bledow, jako wlasny dodatek... pochodnia rowniez, ogien na bezierze, ale pozniej wyedytowany w gimie (wiem, ze ksztalt jaskini beznadziejny, za malopoly, moze kiedy indziejzrobie ciekawsza to bedzie lepiej:) ) Trzecia pracka, juz troche dluzej sie z tym pobawilem, tunel rowniez z tutka, swiatla (ten efekt mgly) to juz moja wlasna zabawa ;) No i trzecia.. dla utrwalenia wiadomosci, bez tutkow, znow metoda prob i bledow...kokpit z szescianu, skrzydla i uchwyty z krzywych beziera. (pozniej moze pobawie sie teksturami do tego modelu) Nie sa tomodele jakies spacjalne, zeby siedziec nad nimi tygodniami, jedynie dla przecwiczenia i nauki :) Wszelkie uwagi i wskazowki mile widziane
Napisano 8 Grudzień 200519 l Autor No ucze ucze, i to kilku rzeczy naraz :P Taka ma niedola :P Kolejny krok... zabawa z teksturkami na samolociku, chodzi mi tu glownie o rozne tektury na jednym obiekcie, n i udalo mi sie zrobic inna teksturke dla pojazdu i inna dla "szybki" :] czarna ale co tam, to tylko nauka :P (model tez nie najlepszy bo dosc mocno low-poly, no ale... co ja sie tam bede meczyl :P) Mysle czy by nie zabrac sie za cos powazniejszego, nie chodzi mi o zadne full wypas scenki, ale cos wiekszego niz niewielkie objekty, macie jakies idee?
Napisano 9 Grudzień 200519 l Autor Kolejna zabawa, tym razem teksturami :) I hope you'd like it ps. widze, ze watek ozywiony i pelen rad i wskazowek :P
Napisano 9 Grudzień 200519 l Autor To mi kup maxa, bo na nowym kompie nie mam zamiaru instalowac zadnego pirackiego oprogramowania, druga sprawa taka, ze pracuje na linuxie, a trzecia taka, ze z maxa korzystalem dosc dlugo, jedna z tych prac mozesz znalezc w bitwach, link w podpisie.
Napisano 9 Grudzień 200519 l nie nie wesoledi ja chyba wiem o co chodzi poniewaz prezentacja dwóch kulek i boxa na morzu to nie grafika. Naucz sie czegos i zakładaj wątki bo tu nawet nie ma jak pomóc szkoda miejaca na forum. bez obrazy swietnie ci idzie ale jeszcze nie twój czas na show! Pozdro
Napisano 9 Grudzień 200519 l Autor wlasnie dlatego, ze sie ucze zalozylem ten watek by otrzymac jakies porady, na co zwrocic uwage... Ale jak chcecie, Bede sie sam uczyl, jak zwykle zreszta :P Niech moderator usunie ten temat...
Napisano 11 Grudzień 200519 l To zalezy od autora, może chce byc fair i nie "piracic". A wbrew pozorom w blenderze można cuda tworzyć (szczególnie ostatnio). Wesoledi: czego od nas oczekujesz? przerabiaj tutoriale, czytaj uważnie elysiun i jak mówiłeś ucz się sam - nikt Cię za rączke nie poprowadzi :) pozdro i nie poddawaj się z blenderem
Napisano 11 Grudzień 200519 l no bleder do łatwych programow nie nalezy jednak nie poddawaj sie i ucz, ucz a bedziesz miał pozniej duzą satysfakcje jak bedziesz trzaskał wypasnie modele ktore bedą w złotej galerii :)
Napisano 18 Grudzień 200816 l Witam, Szukam osoby, która sprzeda mi kilka sposobów do zrobienia tego co jest na drugiej fotce. To co jest na fotce numer 1 potrafię zrobić sam. Jednak brakuje mi sporo doświadczenia... Edytowane 18 Grudzień 200816 l przez TwinTurbo