Napisano 21 Lipiec 200321 l Chce sobie w koncu wymienic dysk w kompie (jade na starym 8GB, tragedia). I tak sie mecze: Seagate 80GB i 1 rok gwarancji za 345zl WD 60GB 8MB keszu i 3 lata gwarancji za 365zl WD 80GB 8MB keszu i 3 lata gwarancji za 399zl. Seagate ciche, ale podobno awaryjne. WD bardzo szybkie, trwale, ale glosne. Nie wiem jak Maxtory - ceny rozne i tez 1 rok gwarancji. Isc na cisze i niska cene (Seagate), czy wybrac predkosc, 3 lata gwarancji i wyzsza cene (WD)? Pliz help mi. I dodac dla mnie te 50zl to jednak wyczyn - mam krucha z kasa i zero sponsoringu, a dysk musze kupic - i to taki na pare lat pewnie.
Napisano 24 Lipiec 200321 l polecam western digital smam mam leca swietnie nie psuja sie zadowolona jestem keidyc milam ibm i seagate ( najgorsze co mnie spotkalo ) co do ibm raz sie przegrzalao potem mruczalo i za tydzien potem odddalo ducha(30 gig ) inna ibm(40 gig) poprostu po paru dniach po uplywie gwarancji oddala ducha ni z tego ni z owego obydwie to byly deskstar ok dosc papalaniny polecam westerndigital nie sa moze tanie ale moim zdaniem dobre calkiem niezle tez wybadly w testach :D
Napisano 25 Lipiec 200321 l Mnie w zyciu spotkaly dwie totalne awarie dyskow: najpierw WD CAVIAR (2,1 chyba - dawno to bylo) - rozsypal sie zaraz po zakupieniu gdy uruchomilem FDisk. A w zeszlym roku SEAGATE U-6 40GB po prostu pewnego ladnego dnia sie nie odpalil i stracilem wiekszosc danych. Aktualnie wciaz ufam SEAGATE BARRACUDA mam 40 i 80GB. Gdybym jednak miaj zakupic nowy dysk to chyba wybralbym MAXTORA lub WD, maja dobra opinie, a takze gwarancje na 36 lub 30 miesiecy (WD wszystkie modele 30 miesiecy tam gdzie kupuje sprzet!!!) taka moja skromna opinia. Campo: na Twoim miejscu kupilbym WD :) pozdr Marek. P.S. Tak czy inaczej od zeszlorocznej awarii dysku trzymam moje dane zawsze z kopia na innym (osobnym) dysku i/lub na CD-R lub RW
Napisano 29 Lipiec 200321 l ja tez polecam barakudy - zigejty mam od zawsze i nigdy mi sie nie popsuły.
Napisano 4 Sierpień 200321 l Napisze krótko, jestem szczęśliwym posiadaczem WD 80Gb 8MB cache, nic dodać nic ując. Dysk naprawdę wydajny, dobra cena, no i jeszcze do tego 8MB cachu i 3 lata gwarancji. Polecam !!