Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Chce sobie w koncu wymienic dysk w kompie (jade na starym 8GB, tragedia). I tak sie mecze:

Seagate 80GB i 1 rok gwarancji za 345zl

WD 60GB 8MB keszu i 3 lata gwarancji za 365zl

WD 80GB 8MB keszu i 3 lata gwarancji za 399zl.

Seagate ciche, ale podobno awaryjne.

WD bardzo szybkie, trwale, ale glosne.

Nie wiem jak Maxtory - ceny rozne i tez 1 rok gwarancji.

Isc na cisze i niska cene (Seagate), czy wybrac predkosc, 3 lata gwarancji i wyzsza cene (WD)?

Pliz help mi.

I dodac dla mnie te 50zl to jednak wyczyn - mam krucha z kasa i zero sponsoringu, a dysk musze kupic - i to taki na pare lat pewnie.

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

polecam western digital smam mam leca swietnie nie psuja sie zadowolona jestem keidyc milam ibm i seagate ( najgorsze co mnie spotkalo ) co do ibm raz sie przegrzalao potem mruczalo i za tydzien potem odddalo ducha(30 gig ) inna ibm(40 gig) poprostu po paru dniach po uplywie gwarancji oddala ducha ni z tego ni z owego obydwie to byly deskstar

ok dosc papalaniny polecam westerndigital nie sa moze tanie ale moim zdaniem dobre calkiem niezle tez wybadly w testach :D

Napisano

Mnie w zyciu spotkaly dwie totalne awarie dyskow: najpierw WD CAVIAR (2,1 chyba - dawno to bylo) - rozsypal sie zaraz po zakupieniu gdy uruchomilem FDisk. A w zeszlym roku SEAGATE U-6 40GB po prostu pewnego ladnego dnia sie nie odpalil i stracilem wiekszosc danych.

Aktualnie wciaz ufam SEAGATE BARRACUDA mam 40 i 80GB. Gdybym jednak miaj zakupic nowy dysk to chyba wybralbym MAXTORA lub WD, maja dobra opinie, a takze gwarancje na 36 lub 30 miesiecy (WD wszystkie modele 30 miesiecy tam gdzie kupuje sprzet!!!)

taka moja skromna opinia.

Campo: na Twoim miejscu kupilbym WD :)

pozdr

Marek.

P.S.

Tak czy inaczej od zeszlorocznej awarii dysku trzymam moje dane zawsze z kopia na innym (osobnym) dysku i/lub na CD-R lub RW

Napisano

ja uzywam orton ghosta do ratowania moich plikow + systemow itd

Napisano

Napisze krótko, jestem szczęśliwym posiadaczem WD 80Gb 8MB cache, nic dodać nic ując. Dysk naprawdę wydajny, dobra cena, no i jeszcze do tego 8MB cachu i 3 lata gwarancji. Polecam !!