Napisano 21 Lipiec 200321 l Witam. Nie wiedziałem, czy mam założyć ten opic tutaj czy w gameart, ale stało się. :P Mam jeden wielki problem: mam klocka AMD 1,2 Ghz, NVIDIA GeForce 2 400MX i 650 MB DDR 133, płyta główna sis730 (chyba) możecie mi powiedzieć dlaczego mój kumpel z takim sprzętem: Pentium III 700 MHz , oryginalny GeForce 1 i 256 MB ram, wiem jeszcze że ma płytę główną jakiejś bardzo dobrej firmy Fifa 2003 chodzi mu szybciej niż mnie (opócz tego muszę zmniejszyć ilość detali w porównaniu z nim aby mi płynnie chodziła):(:(:(:( Giorgione
Napisano 21 Lipiec 200321 l Może kilka przykładów z mojego doświadczenia (może coś z tego pomoże tobie). 1.Na temat karty graficznej - geforce\'y serii MX chrakteryzują się tym, że są dosyć tanie w porównaniu do innych odmian tej samej generacji kart, a co za tym idzie - na pewno są słabsze, więc może twój kumpel ma naprawdę mocnego GF1.. 2. Procki - Intel vs. AMD - przy niektórych grach mogą występować różnice nawet pomiędzy prockami o tych samych wynikach testów, więc dobrze by było potestować więcej zróżnicowanych gier. 3. Już chyba klasyczny powód i raczej sądze, że o tym wiesz ale może komuś się przyda - Windoza długo nie reinstalowana może naprawde baardzo spowolnić gry. 4. Jeszcze taki dość śmieszny przykład ale jako przestroga!!. powiedzmy że dnia X odpaliłem gierkę - trzaskam do późnego wieczora i chodzi pięknie. Następnego dnia odpalam ją ponownie i chodzi jakby ktoś włożył mi 486 do pudła[hmmm]. Powód - w exe\'cu gry był mały sprytny wirusik... 5. no i jeszcze może być sporo różnych aplikacji odpalonych w tle windows, które mogą obciążać procek Tyle ode mnie. powodzenia
Napisano 26 Lipiec 200321 l Originally posted by VGTsXVII Może kilka przykładów z mojego doświadczenia (może coś z tego pomoże tobie). 1.Na temat karty graficznej - geforce\'y serii MX chrakteryzują się tym, że są dosyć tanie w porównaniu do innych odmian tej samej generacji kart, a co za tym idzie - na pewno są słabsze, więc może twój kumpel ma naprawdę mocnego GF1.. 2. Procki - Intel vs. AMD - przy niektórych grach mogą występować różnice nawet pomiędzy prockami o tych samych wynikach testów, więc dobrze by było potestować więcej zróżnicowanych gier. 3. Już chyba klasyczny powód i raczej sądze, że o tym wiesz ale może komuś się przyda - Windoza długo nie reinstalowana może naprawde baardzo spowolnić gry. 4. Jeszcze taki dość śmieszny przykład ale jako przestroga!!. powiedzmy że dnia X odpaliłem gierkę - trzaskam do późnego wieczora i chodzi pięknie. Następnego dnia odpalam ją ponownie i chodzi jakby ktoś włożył mi 486 do pudła[hmmm]. Powód - w exe\'cu gry był mały sprytny wirusik... 5. no i jeszcze może być sporo różnych aplikacji odpalonych w tle windows, które mogą obciążać procek Tyle ode mnie. powodzenia 1. mx 2 jest zdecydowanie lepszy od gf 1. 2. że co przpraszam?? gdybyśmy rozmwaiali o celeron v. atlon to tak, ale te procki majka zbliozne osągi i mog sie róznic tylko w diedzinach jak np liczenie 3d, czy tez ine obliczenia,ale ie gry, gier sie nie pisze pod procka. 3. on spowalnia wszystko, ale mozna miec winde rok jak sie tylko o nia dba, ale lepiej jest waląc reintale co min 6 miesięcy. 4. ?? tego nie rou7miem bo powinniej ci spowolnic a pierwszym razem także. 5. oj i to znacznie. co do pierwotnego topicku to nie jest to przerost mocy, bo cos akiego to zdażalo sie tlko w tetrisie na 386, kiedy czas liczony byl takowaniem zegara proca. p[orownaj moze dyski ,konfiguracje, co ty, a co on ma zainstalowane, wyłącz maxa podczas gry w fife:-P no i kombinuj, jakby co to pisz co sie z tego wykluło.
Napisano 28 Lipiec 200321 l gior a jaką mash winde?? ja borykam się z tym samym problemem Intel P4 1.4GHz, GF 4MX 440...128 RAMu :P i GTA VC tnie mi się jak cholera...a Anderton ma AMD 1GHz GF2 MX i 256RAMu i nie zwalnia mu ani nie tnie się !! :D on ma winde 98 a ja ME :) pozdro...
Napisano 28 Lipiec 200321 l Co 6 miesiecy reinstalka? wg mnie: Win98 - co 2/3 miesiace minimum win2000 - 4/5 miesiecy minimum WinXp - nie sprawdzalem a to ze gierki chodzą wolniej na szybszym sprzecie.. sprawdz: - direct x - sterowniki - w dxdiag - czy masz wszystko wlaczone - defragmentacja dysku