Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Jakieś tam doświadczenie z rhino mam. Zrobiłem mase drobnych modeli, prawie skończony samochód, ale w dalszym ciągu nie czuje się pewnie.

Postanowilem wymodelowac ferrari 250 gto, jako takie proste auto ktore mógłbym jaknajszybciej skończyć. Ledwo zacząłem i już mam problem, od wczoraj zachodzę w głowę jak zrobić przód. Próbowałem robić profile całej maski i łaczyć je loftem. Wychodziło mi kiepsko a i miałem potem problem z zamknięciem przodu.

250GTO.jpg

Nie oczekuje od Was gotowych rozwiązań czy niewiadomo czego, proszę jedynie o wskazówki jak Wy byście to zrobili.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

czy o jest latwy model dla rhino hym raczej nie :) bo musisz zrobic blotniki i srodek maski potem profile pomiedzy maską i blotnikami gdzie poem sie okaze ze jak wycinasz lampe to wszystko sie kasani i tak mozna podchodzic do tego z 20x bez history profile 2raile itd dluge bedzie to meczyl polecam cos na poczatek bardziej kwadratowego :D

Napisano
  • Autor

Mój poprzedni model: http://neos.desk.pl/stuff/wip/focus/15.jpg

był dosyć "kwadratowy" :) ale opadłem z zapału, zwłaszcza, że niektóre elementy mam tam całkiem spaprane.

Może pomożesz/pomożecie wybrać jakieś w miare proste autko zamiast tego ferrari?

Napisano

no i wlasnie cos pokroju tego focusa bardzo przyjemny do modelowania w rhino mocne rysy proste sweepy i nic wiecej

Napisano
  Bzyku napisał:
no i wlasnie cos pokroju tego focusa bardzo przyjemny do modelowania w rhino mocne rysy proste sweepy i nic wiecej

Aaaaa to dlatego teraz te auta takie kanciate wymyslaja ;) Ktos (z projektantow) cos zrobi w 3D (kwadratowego) i zaczyna sie nowa epoka popularnego "kanta" :) :>:>:>:> NO a z tym Ferrari to faktycznie bedzie problemik... :/ To co Bzyku ma na mysli mozesz zobaczyc na stronie www.suurland.com -> patrz Porshe. Tam sa pokazane siatki - ale Porshe nie mialo takiego wlotu z przodu jak to Ferrari wiec i tak bedziesz mial problem :/

Napisano

nie mowie ze sie nieda ale zeby uzyskac dokladny ksztalt to trzeba sie dlugo bawic kiedys zaczynalem od takich ksztaltow i jakos nie potrafilem tego opanowac

jagii1qg.jpg