Napisano 13 Grudzień 200519 l cze to mój pierwszy post szukałem juz czegoś na ten temat, a o co mi dokładnie chodzi?? Mam taki obrazek łączka (trawa) a na niej faluje sobie flaga i to mam zrobione tylko jak zrobić falującą trawę - próbowałem robić tak samo jak flagę tylko że ta trawa faluje haotycznie a ja chciałbym żeby ona falowała jak okręgi na wodzie , zboże no wiecie zresztą jak. Są jakieś propozycje lub linki do tutków?? Pamietajcie że dopiero zaczynam. Aha trawa jest zrobiona jak na toturialach z lini połączonej w trójkąt powiginanej i pomnożonej (3 kłosy) przez 20 000 kopii.
Napisano 13 Grudzień 200519 l tą trawą tego nie zrobisz - zrób sobie trawę przy pomocy Hair FX z maxa 7.5 lub 8 albo plugina Shag Hair i wtedy możesz podpinać różne efekty - ale do tego raczej i tak potrzebny będzie mocniejszy komp
Napisano 13 Grudzień 200519 l poszukaj na www.3dtotal.com dam jest wiele tutkow (jak chocby ten http://67.15.36.49/team/Tutorials/grass/gom_glade_01.asp) Pozdr
Napisano 14 Grudzień 200519 l do falowania takiego jak na wodzie jest pole sił RIPPLE. Pozwala Ci ono na stworzenie falujacych kregów, lub jesli dasz bardzo duża średnice , moze to być fala z prawie liniowym czołem - taka dopływajaca np. do brzegu nad morzem :).