Napisano 13 Grudzień 200519 l mam pyt próbuje zrobić cos NIby fale uderzeniowa ale o jednym kolorze i półprzeźroczystą i w video poscie jest efekt flare bawiłem sie tym i udało mi sie coś takiego osiągnąć mniejwiecej jak chciałem ale nie wiem czy i jak to zanimować żeby ten efekt flar sie powiekszał ??
Napisano 14 Grudzień 200519 l Autor a mam pyt bo mam plugn ex_Pcloud i wiem ze to emiter czasteczkowy ale jak z tego chmury zrobić :/... tam jest niby gotowe ustawienie któe sie wczytuje ale potem to wyglada jak skupisko trójkątów..... i udało mi sie zrobic zdjecia tego co mniejwiecej chciał bym zrobić chodzi mi o te fale zieloną przedewszystkim chmury to inna sprawa pozdro!
Napisano 23 Grudzień 200519 l Najlepiej przygotować teksturkę, która będzie reprezetowała taką falę uderzeniową... narzucić na cylindryczny bądź sferyczny obiekt i zanimować ładnie... oczywiście na jednej warstwie się nie skończy. Ale z poziomu animowanych tekstur masz naprawdę sporą kontrolę nad efektem. Oczywiście prześwietlenia do bieli i flary oraz inne cuda najlepiej dowalić w post produkcji.. pozdrawiam