Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, sa to moje jedne z pierwszych jak nie pierwsze prace wps, zaczalem sobie rysowac jakies 1-2 tygodnie temu. No i od tamtego czasu wyszlo cos takiego (ulozone chronologicznie :P) wiem ze jeszcze duzo pracy i treningu ale powiedzcie co jest dobre a co zle w tych rysunkach :p

ps.A i jak znacie jakies fajne videotutki na temat digital painting to bede wdzieczny (na videtuktach mozna sie nauczyc najwiecej wiec o nie prosze)

Pozrd

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 970
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ogólnie jak na początki ro nieźle, zastosuj sie do swojego podpisu a wyjdziesz na ludzi:)

1. Tutaj najgorzej wygladają te ps'owe gwiazdeczki i napis tez nieciekawie sie prezentuje. Popracuj trochę nad czytelnością tego renifera. Ja bym dodał mu pare konturów, żeby sie nie zlewała tak głowa z tułowiem.

2.Tu też jest rochę błędów. Na linii horyzontu, morze jest u ciebie najciemniejsze, a powinno się być tym jaśniejsze im bliżej horyzontu. Chmury zrobiłeś trochę zbyt twardym pędzlem. Przydałoby się też jakieś światło na trawie, albo chociaż jakieś większe żróznicowanie czy odrobina detalu:p

3. Tutaj poszedłeś na łatwiznę trochę z kopiowaniem tych drzewek:p Widać na każdym te same elementy, ewentualnie obrócone/ przekręcone;D I tło z gwiazdami takie ciemne, a reszta skąpana w świetle:)

videotutki znajdziesz chociażby w dziale z tutorialami na max3d.

Napisano
  • Autor

zamieszczam kolejny rysunek, nieba nie zrobie bo jak malowalem to zwiesil mi sie ps i zdolalem tylko takiego malego print screena zrobic :p Dzieki kolegaalek za rady :)

ps. czemu nikt nie komentuje :/

Pozdr