Cruzh3r Napisano 16 Grudzień 2005 Napisano 16 Grudzień 2005 Wiecie może jak można zrobic Shadowmapy z renderem Vray. jak robie render to texture, gdzie normalnie ustawiam shadow mapy, w pliku wyjściowym jest zwykła mapa diffuse(czyt. wsumie CompleteMap). Chce aby z Vraya wychodziły szarokolorowe shadow mapy, które były by użyteczne, np. w grach itp. Oczywiście, chodzi aby można było tam używac vraylight, i vrayshadow
ftorek Napisano 16 Grudzień 2005 Napisano 16 Grudzień 2005 hmm - w maxie mapy wypalaja sie chyba tym rendererem ktory masz domyslnie ustawiony... a moim zdaniem i tak lepiej, latwiej, szybciej jest uzywac zwyklych omni+scanline albo chociaz maxowego sky-lighta (tak sie to nazywa??) hmm - jako wyjsciowe ustaw sobie 'light-map' albo co innego - i renderuj obiekt bez texturki diffuse - naloz na niego plain gray colour - i wtedy mapa szarosci tez bedzie w odcieniach szarosci :D pozdro - ale zakrecona wypowiedz... sory - mam nadzieje ze przydatnie...
Cruzh3r Napisano 17 Grudzień 2005 Autor Napisano 17 Grudzień 2005 Dzięki, dzięki, ja też mam taką nadzieje, zaraz spróbuje z tym lightmapem
Rekomendowane odpowiedzi