Napisano 17 Grudzień 200519 l Te patyczaki-kwiaty w lewym gornym rogu wygladaja jak postac z obrazu "Krzyk" wujka Muncha czy Millera czy jak mu tam:P Jak dla mnie za badzo mono kolorowo.
Napisano 17 Grudzień 200519 l To ja wytkne co jest imo źle : Te patyczaki-kwiaty w lewym gornym rogu - najgorsze co jest w tej pracy - jeżeli w scenie jest tyle niebieskiego koloru to model kaczki też powinien go troche łapać - takie efekt wody można zaobserwować ale jest to raczej widoczne przy odbiciu swiatła od tafli wody - np na scianie a nie na samej wodzie - nie w pomieszczeniach zamknietych - za duzo gloss
Napisano 17 Grudzień 200519 l pracka całkime niezła, niebieskia barwa dodała uroku powiedz w czym renderowałeś?
Napisano 17 Grudzień 200519 l powiedz w czym renderowałeś? v-ray... na CGTalku ma 4 gwiazdki. :P Troche mi sie DOF dziwny wydaje, jakby w Photoshopie był zrobiony.
Napisano 17 Grudzień 200519 l .... Troche mi sie DOF dziwny wydaje, jakby w Photoshopie był zrobiony. rzeczywiście DOF troche dziwny, jeżeli robiles w PS'e to tą ścianke po prawej stronie okna za bardzo rozmyłeś material wanny chyba za bardzo "szklisty" te pl;yteczki na ścianie bardzo mi sie podobaja
Napisano 17 Grudzień 200519 l Autor B&W to byl taki pastisz, prowokacja, chcialem cos z innej beczki... no ...! wy to oceniliscie dosc surowo... jak na experyment :) Dzieki pozdrawiam
Napisano 17 Grudzień 200519 l No, jako specjalista od kaczek, pozwolę sobie się wypowiedzieć... niebieska wersja suxxx.... ale ta druga jest OK i to całkiem całkiem. Model kaczuszki trochę nie teges, nie wygląda na plastikową kaczuszkę do kąpieli, ale na porcelanową z cepeli. Dla odmiany do mintrilla, mi się shaderek wody bardzo podoba. To co uważam za bardzo duży plus to te defekty - "kurz/pyły na obiektywie" (dziwne jaśniejsze plamy między kaczuszką a kwiatami - dla niekumatych), wspaniałe! Ogólnie całkiem nieźle.
Napisano 17 Grudzień 200519 l Niezle, niezle... Podoba mi sie :) ale ta woda jakas dziwna, moze za bardzo "wzburzona" :-P. Ale ogolem jest super...
Napisano 17 Grudzień 200519 l woda ma za dużego noisa. - nierealistycznie. Gdybyś dodał do niej bardzo lekki noisa, dodał mapą wysokości jakąś piankę lekką.... taaak
Napisano 17 Grudzień 200519 l http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=302889 - a tu znalazłem ta pracke na innym forum:D Pocztajcie sobie komenty:D A mnie sie podoba:D
Napisano 17 Grudzień 200519 l troche chyba zle jest material wanny:) ( za duzo jeszcze odbija) w mojej tak nie odbija :P a tak to jest good
Napisano 17 Grudzień 200519 l może patrząc z punktu widzenia poprawności to druga wersja jest lepsza, ale nie wiadomo o co w niej tak własciwie chodzi i nic nie przedstawia, nawet kaczka się nie rzuca w oczy, pierwsza wersja coś w sobie miała i nierealna kaczka w pospolitej szarej łazienkowej rzeczywistości prezentowała się dość dumnie i ciekawie.
Napisano 17 Grudzień 200519 l to forum jest znacznie wyżej jeśli chodzi o poziom niżCGTalk, stąd różnice w komentarzach xD A tak na poważnie to druga wersja znacznie lepsza, choć przyznam rację Salvator'owi, że kaczka, IMO główny bohater, się trochę zgubiła w tej kolorystyce. Woda nadal mi się nie podoba :>