Gość zada Napisano 17 Grudzień 2005 Napisano 17 Grudzień 2005 witam po przeczytaniu tego postu chyba nie trudno wam będzie sie domyślieć, że jestem bardzoooo początkującym użytkownikiem max-a mam na scenie jakąś bryłe moge ją modyfukować między innymi za pomocą panelu Parameters ok to kumam (tak mi się zdaje) wystarczy że utworze nową bryłe i chce ponownie wjść do właściwości wcześniejszej bryły zaznaczam ją i tu zaskoczenie gdzie jest panel Parameters?
piotrek Napisano 17 Grudzień 2005 Napisano 17 Grudzień 2005 po prawej stronie masz zakładki - powyżej tych parameters - zakładki create/modify/hierahy/motions/utilities Domyślnie masz włączoną zakładkę create, gdzie możesz tworzyć nowe bryły. (Te zakładki są powyżej przycisków, gdzie tworzysz box, cylinder, plane etc.)
3dsmaxman Napisano 17 Grudzień 2005 Napisano 17 Grudzień 2005 a wcześniej oczywiście musisz zaznaczyć interesujący cię obiekt ps. czemu wszyscy nowicjusze zaczynają swoje posty wyrażeniami typu: "jestem początkującym", "ten temat wyda wam się głupim" (w ekstremalnych przypadkach nawet "jestem noobem")
aspenboy Napisano 17 Grudzień 2005 Napisano 17 Grudzień 2005 żeby uniknąć natychmiastowego zmieszania z błotem ;)
piotrek Napisano 17 Grudzień 2005 Napisano 17 Grudzień 2005 do tego wystarczy przeczytać dołączoną dokumentację :>
Rekomendowane odpowiedzi