Ardeni Napisano 18 Grudzień 2005 Napisano 18 Grudzień 2005 Jak to sięmogło stać, że pliki sceny, która zajmowała 2.5mega , w następny dzień urosła do rozmiarów 112 megabajtów. Jak to możliwe, przecież ja dodałem tylko szyby do mojego nissana. Proszę o pomoc, bo teraz praca nad tym modelem stała się bardzo nie komfortowa.
3dsmaxman Napisano 18 Grudzień 2005 Napisano 18 Grudzień 2005 spróbuj skopiować model do nowej scenki, zapisać i zobaczyć, czy to coś da...
mentaller Napisano 18 Grudzień 2005 Napisano 18 Grudzień 2005 jeśli dałeś przez przypadek convert to editable poly,a miałeś meshsmooth to raczej nie ma szans na powrót do stanu poprzedniego...
Ania Napisano 18 Grudzień 2005 Napisano 18 Grudzień 2005 to jest jakiś błąd w programie, też to miałam spróbój po usunięciu wszystkich x-ref w tej białej linijce na dole z lewej wpisać gc() i potem zapisać plik, powinno się zmniejszyć. gc jest to garbage collector, czyli sprzątaczka. a kompresowanie plików swoją drogą. tu masz dokładniej (w moim ostatnim poscie) http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=13204
Rekomendowane odpowiedzi