Ania Napisano 23 Grudzień 2005 Share Napisano 23 Grudzień 2005 następujący problem: mam dwie bryły, chcę edytować edge bryły B która jest zakryta bryłą A. jak to zrobić? da się wybierać jedynie edge które są na pierwszym planie. zchowanie bryły A nie pomoże, ponieważ jest mi potrzebna przy edycji. w manualu nie znalazłam (być może pod złym hasłem szukałam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MassTA Napisano 24 Grudzień 2005 Share Napisano 24 Grudzień 2005 Włącz widok wireframe, tylko nie pytaj jak bo ja w Blenderze robie. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 24 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2005 nie o to chodzi (mam wireframe), chodzi o to że sie nie da wybierać nic co jest zakryte przez coś innego, nawet jak widać to co sie chce wybrać. popytawszy się na forum wingsa, chyba nie ma na to żadnego naprawde dobrego rozwiązania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
briz Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 za znacz obiek który chcesz edytować, a następnie: Select->Lock UnSelected jeśli o to chodzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi