Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam!

Założyłem en topic ponieważ mam problem ze swoim sprzętem - od kilku dni coś się stało ze sprzętem i nawet ponowny format i instalacja nie pomogła.

Chodzi o to, ze mam 2 systemy - win2000 i xp. w2k jest na 1 dysku, a xp na drugim - wszystkie partycje w sumie 4 mam na fata23 - zczego jedna praca na ntfs.

Nie wiem dlaczego ale jak chcę uruchomić xpka pojawia się komunikat na niebieskim tle - unmountable - boot - volume

Czy wiecie o co chodzi i co mam zrobić - bo tylko xp się wali - 2000 chodzi bez przeszkód.

Proszę o pomoc

Giorgione

• Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted

postaw xp na pierwszej partycji botującej,a win2k na drugiej, i sprawdź dysk norton disk doctorem ale tym dosowym, możesz mieć bad sectory a winxp taki już jest, spróbuj też. Zrób ghosta systemu i spróbuj na innym dysku będziesz wiedział co sie wali. I przy okazji to może być też problem niekoniecznie z dyskaczem.Xp jest głupi i wali bluescreenami przy drobnym uszkodzeniu jakiegokolwiek sprzętu. Sprobuj zamienić od kogoś ramy itd. A i z twojego dyskacza spróbuj odpalić u kogoś innego najlepiej żeby ten ktoś miał jakiegoś nowego sprzęta...

Posted

Dzięki za radę zobacze co da się z tym zrobić :):):):)

Acha zapomniałem dodac, że mam dziwnie ułożone taśmy - 1 dysk master - cd slave

, na drugiej - nagrywarka master, dysk2 slave (i właśnie na tym slave jest xp)

Jeszcze raz wielkie dzięki.

Pozdrawiam

Giorgione