Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam,

Zacznę standardowo, a więc: mam problem ;)

a mianowicie tworzę projekt na Fizykę (z astronomii) i nie wiem jak stworzyć słońce takie jak na tym obrazku:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c2/Solar_sys.jpg, ma ktokolwiek jakieś pomysły ? w 3ds maxie jestem średnio zaawansowany (jeżeli można to tak nazwać, czyli powinienem zrozumieć to co do mnie napiszecie ;) ), myślałem o afterburnie albo phoenixie, ale kompletnie nie mam pojęcia jak się do tego zabrać, zrobiłem już cząsteczki emitowane przez słońce, ale to chyba nie tędy droga... jak to kurcze jest zrobione... :/ Będę wdzięczny za wszelkie info, tutoriale, linki... cokolwiek ;)

Pozdrowienia

Morpheus

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 4,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jesli poradziles sobie z texturą słonca zawsze mozesz pobawic sie glowem

w helpie maxa wyszukaj (przez wyszukiwarke helpa) haslo "glow"

oczywiscie chodzi mi o efekt glow w "video post" maxa

tam nadając odpowiednie ID obiektom mozesz przydzielic tą poświate samej gwieździe jak i samym cząsteczkom ,

przypuścmy ze masz juz słońce , teraz te cząsteczki ustawiasz na niewielką średnice (praktycznie aby nie bylo ich widać) i jedynym widocznym efektem bedize lekka poświata wygenerowana w videoposcie

oczywiscie mozna to jeszcze upięknić w photoshopie, bo wątpie aby zadowalal cie taki efekt wprost z renderu

jesli chodzi ci o same te detale , wybuchy słoneczne i łuki to raczej jest zrobione albo w photoshopie juz po renderze , albo przez jakies zwykłe "plane`y" z odpowiednią texturą z opacity

Napisano

kula z jakims ladnym materialem, glow, i efekt combustion czy jak to sie tam teraz nazywa (fire effect zdaje sie).

Napisano

Juz nie pamietam co to byl za serwis, ale rowniez na 3dkingdom byl tutorial o robieniu wybuchu atomowego. Tworzyli tam texturke podobna do tego slonca z obrazka, ktore dales. Poszukaj :]

Napisano

nie lepiej jako słońce wstawić jego zdjęcie? i glowa? bo tak to jest zrobione na tym obrazku co podałeś..

Napisano
  • Autor

heh, myślałem o takim słońcu tyle że animowanym, ale teraz wiem że dla amatorskiego animatora jest to niemożliwe ;), ale udało mi się stworzyć całkiem ładne animowane słoneczko. Dzięki za wszelkie rady :)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.