Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

cze nie znam sie na dyskach za bardzo a chce sobie kupic 200gb albo 160gb.

mama ata (mobo:epox 8rda3i) czy taki dysk bedzie obslugiwala?.

jezeli tak to mogli byscie mi doradzic jakis "dobry" cos kolo 350(+/-)zl.?.

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

xeav ... hmm... chcialem uniknac allegro w kupowaniu dyskoow slyszalem ze sa dosc delikatne.

moze mozecie jakies modele z firmami podac? moze cosx sklepowego jeszcze nad tym mysle.

Napisano
  • Autor

a co do firmy "WD"?...wyczytalem ze sa glosne, i wydaja roozne dzwieki?...

moze jakis samsung?.

Napisano

Western Digital- jedna z popularniejszych na rynku. O ile się nie mylę to teraz przejmują Maxtora (?)

Napisano

samsunga nie polecam, mialem 2 czy 3 i wszystkie padly w niewyjasnionych okolicznosciach.

Seagaty nie sprawiaja raczej problemow i sa dosyc ciche, generalnie najlepiej dorwij jakas stronke z testami i komentarzami typu http://www.benchmark.pl i sklep.benchmark.pl

Napisano

mam Seagate'a 160 GB i spisuje sie znakomicie tyle, ze ze wzgledu na stara plyte glowna wykorzystuje tylko 130 GB :/, zreszta nie jestem przekonany do innych firm, Seagate'a mam od 6 lat, najpierw 3,2 GB potem 40 GB no i teraz 160 GB i wszystkie mi dzialaja bez zarzutow po dzien dzisiejszy :),

solidna firma i tyle, albo mi sie tak trafilo :], bo slyszalem tez zle opinie na ten temat

pzdr!

Napisano

Ja może nie mam zbyt aktualnych inforamacji, bo mój maxtor 40GB ma ze 3 latka, ale od początku chodzi jak suszarka, więc jeśli zależy ci na ciszy to nie bierz maxtora.

No chyba że przez tyle czasu coś zmienili w tych swoich dyskach, co jest bardzo prawdopodobne... :]

Napisano

jakość i głośność dysku nie zależy tylko od marki ale również a może nawet i przede wszystkim od konkretnego modelu

Napisano

ja sprzedawałem WD i szły jak woda no i co najwazniesze nie było reklamacji co do samsunga to podobno są dobre ale paru moich kolegów miało z nimi problemy . Seagate nie polecam jeden mi padł i teraz mam drugiego sam nie wiem czemu kupiłem 8-)

Napisano
xeav ... hmm... chcialem uniknac allegro w kupowaniu dyskoow slyszalem ze sa dosc delikatne.

właśnie wczoraj nabyłem ten dysk i jak narazie spisuje się normalnie tzn. nie jest zbyt głośny, nieco ciszej niż WD80. Przesyłka dotarła w 2 dni. Ładnie zapakowana.

W obecnej chwili to najlepszy wybór (pojemność, cena). No i jest gwarancja na 30 dni.

Napisano

generalnie z delikatnoscia dyskow to jest tak ze jak sa wylaczone to raczej sa bezpieczne, ale jak juz dzialaja to czasem wystarczy kopnac obudowe zeby sie uszkodzily

Napisano
  • Autor

bo wlasnie xeav zastanawiam sie nad tym dyskiem za 290zl. bo

cena/jakos(tego drugiego nie wiem) byla by chyba idealna.

bo wiesz mooj dysk jak pracuje to jest praktycznie nieslyszalny, ale mooj to tylko 40.:(

a z takich firm WD VS Sagate?...