xeav Napisano 29 Grudzień 2005 Autor Napisano 29 Grudzień 2005 z nieba mi spadł renderman for maya 7 :]
piotrek Napisano 29 Grudzień 2005 Napisano 29 Grudzień 2005 A nie wystarczy w ustawieniach światła włączyć cieni?
xeav Napisano 29 Grudzień 2005 Autor Napisano 29 Grudzień 2005 cienie w świetle są włączone widać je na podłodze, ale nie chodzi mi o to, chodzi mi o cienie które zwykle w GI są standardowo, te indirect illumination.
piotrek Napisano 29 Grudzień 2005 Napisano 29 Grudzień 2005 W ustawieniach Environment Light włącz shadowing occlusion. Ale pamiętaj, że cięzko będzie otrzymać realistyczny render jak np. w mentalu czy maxwellu.
Baldack Napisano 29 Grudzień 2005 Napisano 29 Grudzień 2005 jak juz o rendermanie...to czy w kazdym z nich trzeba pisac wlasne shadery?. oraz czy jest cos o pisaniu szaderoow po polsku?(w to watpie)
piotrek Napisano 29 Grudzień 2005 Napisano 29 Grudzień 2005 Po polsku to chyba nic nie ma. Nie trzeba, bo np. RfM korzysta z shaderów Mayki, ale jak umiesz, to zawsze możesz wyczarować jakiś fajny, niepowtarzalny efekt :]
xeav Napisano 29 Grudzień 2005 Autor Napisano 29 Grudzień 2005 ostre krawędzie w odbiciach, jak je wyeliminować?
Rekomendowane odpowiedzi