Napisano 1 Styczeń 200619 l Jest na głównej stronie taki video-tutorial (http://www.max3d.pl/show.php?id=tut_video) "Hair Modeling using Paint Modifier #3" Pierwszy problem nastepuje gdy zaczynam rysować spline'y na głowie - rysuja sie one w postaci mesha, a nie splina (tzn. nie sa to cienkie linie tylko takie grubsze raczej) Drugi problem gdy mam już zaznaczyć wszystkie spline'y i robie to, mam na nie dodać modyfikator Model Hair - niestety nie moge takowego znaleść. Prosze o pomoc. Thx z góry.
Napisano 1 Styczeń 200619 l NIe pamiętam tego tutka dokładnie ale: -klikasz na spinea i z listy modyfikatorów dodajesz model hair -linie mozna przekonwertować na spline przez ppm i conver to lub w rolecie po prawej odznaczyć w opcji rendering 'display render mesh' czy jakoś tak.
Napisano 1 Styczeń 200619 l Autor No niestety nie ma go na liście modyfikatorow. Ale Thx za cheć pomocy. Gdyby ktoś inny znal ten tutek , to prosze o pomoc.
Napisano 2 Styczeń 200619 l nie znam tutka, ale wydaje mi się, że trzeba go najpierw pobrać i dodać/zainstalować wykonałeś takowy krok?
Napisano 3 Styczeń 200619 l Autor tak chociaz moglby ktos mi wytlumaczyc jak to sie robi po polsku? bo z angielskim w sumie niezle ale gubie sie w konfiguracji UI :)