Napisano 2 Styczeń 200619 l Dopiero zaczynam modelowanie w 3ds Max i nie umiem wczytać blueprinta do sceny. Chce zrobic model samochodu ale z pamieci nie potrafie. Prosze o dokladny opis po kolei jak to wszystko zrobic. Z gory dziekuje.
Napisano 2 Styczeń 200619 l chodzi ci o załadowanie pliku z blueprintem do sceny i umieszczenie go na obiekcie ? wszystkie tego typu pomoce są opisane w FAQ na tym forum, zajzyj tam i wątpie zeby modelowanie samochodu na poczatek bylo najlepszym wyjsciem, wiem ze to bardzo fajne ale tyle cie nerwów czeka ze radzil bym ci zacząc od zwykłych tutoriali o modelowaniu
Napisano 2 Styczeń 200619 l Omg czlowieku - wklep w google 'setting up blueprints' i voila ;>. Nie lecimy na latwizne, nie lecimy ;>
Napisano 2 Styczeń 200619 l Jak ktoś się porywa na początku na autko, to chyba nie można powedzieć, że leci na łatwiznę :>
Napisano 2 Styczeń 200619 l Autor przeczytalem faq, ale wytlumaczcie mi o co chodzi w tym: "robimy 3 materiały typu Standard i w slocie diffuse przypisujemy każdemu z nich inny przygotowany rzut." Wszystkie rzuty mam. Plane'y tez ustawione. Jedyne co zostalo to nalozyc material, ale nie wiem jak to zrobic. Prosze, powiedzcie mi co i gdzie kliknac zeby bylo dobrze.
Napisano 2 Styczeń 200619 l eh mowilem ze to nie jest dobra droga na początek musisz przypisac materiał z rzutami dla tych plane`ów jak to zrobic masz napisane w FAQ (jeszcze raz mowie) i naprawde radze odłozyc modelowanie samochodu na pozniej poczytaj tutoriale nt. interface`u maxa na glownej stronie max3d masz news z nową książką Helionu ktorą polecam kupic i sie z nią zapoznac nie tędy droga
Napisano 2 Styczeń 200619 l Autor ok. znalazlem. powiedzcie mi tylko jak zrobic, zeby blueprint byl tez widoczny w okienkach left, top i front. widze go tylko w perspective.
Napisano 2 Styczeń 200619 l eh to tez masz opisane w FAQ !!!!!!!!!!!!!!! przeczytaj regulamin dot. zadawania pytan na tym forum http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=3820 http://www.max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43
Napisano 2 Styczeń 200619 l klikasz w prawym górnym rogu viewportu, np. na Top i zaznaczasz Smooth + Highlights pozdro