piotrek Napisano 13 Styczeń 2006 Napisano 13 Styczeń 2006 Jak z takiego curve'a (na górze) zrobić taki, jaki jest na dole?
piotrek Napisano 15 Styczeń 2006 Autor Napisano 15 Styczeń 2006 Brak odpowiedzi... Chodzi o to, aby stworzyć sobie curva, a następnie za pomocą polecenia revolve utworzyć surfa, który będzie miał wewnętrzną i zewnętrzną ściankę. Tak jak na powyższym obrazku. Z tego powstałego curvea stosując revolve otrzymujemy walec, ale taki, że jego ścianki mają grubość.
Bzyku Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 mintrill-> przezz ten czas mogles wymyslec dziesiec spsobow na zrobienie takiego hym ksztaltu a wystarczy object edit >> offset potem polaczyc dwie krzywe dodatkowymi krzywymi np.typu point edit z wcisnietym altep przyciaganie do punktow czyli i zrobic revolve z tych krzywych
piotrek Napisano 15 Styczeń 2006 Autor Napisano 15 Styczeń 2006 :o :o heh, szukałem czgoś takiego jak offset wszędzie (tzn. myślałem, że wszędzie) - curves, curve edit, a nie zauważyłem palety object edit :o W końcu się poddałem nie zajrzawszy do helpa. Ogromne dzięki Bzyku :]
Rekomendowane odpowiedzi