mr.funky Napisano 25 Styczeń 2006 Napisano 25 Styczeń 2006 ja proponowalbym Ci zainstalowanie sobie pluginu Dreamscape. Zrobisz tym sobie ladne niebo a jak chcesz to i teren tez :) Z tym hangarem to faktycznie....za waski jest. Co Ty na to zeby zrobic jasniejszy ten piach...mniej trawy walnac i postawic gdzies w oddali taki drewniany wiatrak? :p
P4VV37 Napisano 26 Styczeń 2006 Autor Napisano 26 Styczeń 2006 z MOIM MAXEM DZIEJĄ SIĘ DZIWNE RZECZY: mIMO MŻE POKAZUJE MI FOLDERY UKRYTE I SYSTEMOWE, TO JAK WEJDĘ DO KATALOGU MAXA nic nie ma. Do katalogów znajdójących się w folderze maxa mogę dostać się tylko przez wpisanie ich adresu, wtedy widzę wszystkie ich pliki. Podczas włanczania maxa zwiesza się komp. dopiero po paru/parunastu min. znów zaczyna działać. Co się z nim dzieje?
FaNTOMAS Napisano 26 Styczeń 2006 Napisano 26 Styczeń 2006 Siema! Oj tutaj ci nie pomogę, pomóc może chyba tylko reinstalacja windowsa. Jako pszczelarz radzę ci przesiąść się na MAYA :D Pozdrawiam i powodzenia
kannu Napisano 26 Styczeń 2006 Napisano 26 Styczeń 2006 serwusik :) koniecznie pozapisuj sobie kopie wszystkich scen do osobnych plikow. Nigdy nie uzywaj zapisywania przez "save", tylko "save as" - i tam dawaj plusik (unikniesz nieodwracalnego kasowania starszej wersji pliku. Zapisuj sceny wraz ze wszystkimi bitmapami - polecenie Archive z menu file. Ustaw sobie autoback - 9 plikow - koniecznie na innej partycji niz jest max. I ostatnie : nie lekcewaz tego , to Ci sie bedzie lzej zyło :) - i nie odkladaj tego na potem :)) pozdraiwam i zycze powodzenia :)
P4VV37 Napisano 27 Styczeń 2006 Autor Napisano 27 Styczeń 2006 Archive-niezłe, dzięki sprzyda się. Nie wiedziałem że taka opcja istnieje. Teraz zaczynam przenosić pliki do innych folderów i zmieniam ich adresyu w maxie(user paths, mam nadzieje że odtąd max będzie wczytywał pluginy i inne z folderu który mu podałem). Z tym hangarem to był chyba zły pomysł. Dopiero po czymś takim samolot jewst w środku i biped ma odpowiednią wielkość.
P4VV37 Napisano 27 Styczeń 2006 Autor Napisano 27 Styczeń 2006 przeniosłem-nic. Dopiero gdy usunąłem plik emproxy.dlo włancza się normalnie. Wystarcza1/2 min. i jest włączony. Trochę jednak mu odbija. Czasem znika wszystko z Modify. Ale już jestem pewien gdzie siedzi problem.
FaNTOMAS Napisano 27 Styczeń 2006 Napisano 27 Styczeń 2006 Hm... No widać, że pracujesz nad tym. Światło wydaje mnie się trochę za żółtawe, ale to też wina tego nieba, zrób coś z tym! Bo to psuje cały efekt. Mam też nadzieję że samolot nie zachaczy o to drzewo, chyba tą odłegłość od pasa i drzewa obadałeś :). No ogólnie nie jest źle czekam, na jakieś nowe aktualizację. I zrób może trochę różno kolorowych tych kłosów to może z tego będzie łąka? Pozdrowionka!
P4VV37 Napisano 27 Styczeń 2006 Autor Napisano 27 Styczeń 2006 Chciałem żeby to był wschód, dlatego dałem takieżułte. Mam pierwszy fragment animacji, później zamieszcze. Narazie sama animka, bez światła i szczegółów.
P4VV37 Napisano 30 Styczeń 2006 Autor Napisano 30 Styczeń 2006 Teraz trochę zwolnie, mała aktualizacja. Co do animacji: Nie wygląda ona jeszcze tak jak powinna więc jej na razie nie zamieszczę. Sceną którą chciałem przedstawić było otwieranie kłudki. Muszę jednak dokładniej zająć się palcami. myślę że niedługo nzdobędę dreamscape-niebo jest tymczasowe. Jeśli go niebędę miał skorzystam z innego który pobrałem z maxplugins.de Drzewa które dodałem też są stworzone dzięki pluginowi. Teren trochę bardziej urozmaice-dodam wzniesień. Druga postać jest już prawie gotowa.
mr.funky Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 popraw texture na dachu hangaru - rozciagnela sie nieco...
FaNTOMAS Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 Światło wygląda już lepiej, chociaż ja nigdy nie używam do oświetlania pleneru, tylko jednego światła, w tym całym świetle nie pasuje mi też ten ostry cień, poprostu powinieneś zwiększyć jego rozmycie, nie wiem jak to się zwie w 3d MAX-sie. Czekam na jakie kolwiek próby animacji, a i taka mała rada nigdy jak robisz animację się nie spiesz!! :) Pozdrowionka!
Gość spokojny Napisano 31 Styczeń 2006 Napisano 31 Styczeń 2006 Jak to fajnie wyglada :) - ach czy wogóle uda mi sie w połowie zrobic coś podobnego? :(
P4VV37 Napisano 5 Luty 2006 Autor Napisano 5 Luty 2006 Nie wiecie z kąd to się bierze? Dołączyłem widok z maxa, render jest normalny.
Master Kiełbaster Napisano 5 Luty 2006 Napisano 5 Luty 2006 używałeś clotha albo turbo smootha? jak tak to wywyal je
P4VV37 Napisano 5 Luty 2006 Autor Napisano 5 Luty 2006 Używałem tylko meshsmootha, zmieniłem graphics mode na software i jest ok.
TheRifler Napisano 5 Luty 2006 Napisano 5 Luty 2006 widze ze ciekawa pracka sie szykuje :) czekam na wiecej, ale kolor swiatla zbyt zolty - jeszcze ciutek mniej :)
P4VV37 Napisano 22 Luty 2006 Autor Napisano 22 Luty 2006 Dawno nie zaglądałem do tego wątku. Zaanimowałem otwieranie kłódki. Później, mam nadzieje, będzie więcej. ******************************************************** http://rapidshare.de/files/13859723/klucz.avi.html
FaNTOMAS Napisano 22 Luty 2006 Napisano 22 Luty 2006 Nie jest źle, ręce pracują nawet dobrze, nogi już nie zabardzo. Jedno co mi nie pasuje, to jest to że szybko się to wszystko dzieje, ale może to będzie krótkie ujęcie, powiedz jak będzie wyglądał kadr. Pozdrawiam!
himek Napisano 22 Luty 2006 Napisano 22 Luty 2006 spoko -- ale nogi sie zsuwaja w trakcie wkladania klucza do kieszeni - reszta spoko -- szybki ruch kojazy mi sie z pospiechem :D powodzenia
P4VV37 Napisano 24 Luty 2006 Autor Napisano 24 Luty 2006 Powoli mi idzie... Dziś mam tylko nieco poprawioną scenkę: Bielsze światło, poprawiłem ułożenie tekstury na dachu i pokombinowałem z niebem. Mam dreamscape, ale pod max7 a przy tej animce korzystam z 8. Postanowiłem więc zrobić tak: najpierw ułoże ruch kamery, stworze chmury w maxie 7 i ustawie jako tło w animce.
Gość spokojny Napisano 27 Luty 2006 Napisano 27 Luty 2006 Co sie stało? czemu projekt stoji w miejscu?
P4VV37 Napisano 8 Kwiecień 2006 Autor Napisano 8 Kwiecień 2006 Stoi głównie dlatego że siadł mi max 8. Teraz siedze na 7, nie da się przenieść plików z 8 na 7.
Rekomendowane odpowiedzi