zloty911 Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 chciałem sie zapytać czy da się zmienić wilkość siatki w oknie perspective bo szukałem mozliwoaści jej zamiany ale nieznalazłem :/ bo z taką malutką siatką jaka mam ustawioną to trzeba robic wszystko w mikroskopijnych rozmiarach :/ a ja zrobiw większe to oczywiście siatka londuje mi na srodku obiektu. I jeszcze dlatego się oto pytam bo przeczytałem gdzieś że podłoże roni sie z box'a ale w takim wypadku jak ustawić okienko perspective w środku tego boxa jak sie do dużego zrobi ??
Marcin Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 mogl bys jakos inaczej opisac problem ? niestety nic z tego nie rozumiem jesli juz mozesz porobic screenshoty i zilustrowac problem w kazdym raze teraz ciezko bylo by na twoje pytanie odpowiedziec
3dsmaxman Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 1) możesz wstawić plane i ustawić jej materiał wire, bo opcji zwiększania siatki konstrukcyjnej raczej nie ma
piotrek Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 Jak to się nie da? A customize -> gird & snap settings -> home gird? Chyba, że w nowym maxie to wywalili.
zloty911 Napisano 15 Styczeń 2006 Autor Napisano 15 Styczeń 2006 dzięki mintrill :) juz sie powieksza :) tylko mam jeszcze jedno małe pytanie gdzie sie włoncza (chyba) podgląd skonczonego obiektu( tak zeby został sam obiekt bez siatki jezeli da sie tak oczywiście)
kannu Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 lub klawisze F3 i F4 ( bo może o to Ci chodziło ) pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Baldack Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 Jak to się nie da? A customize -> gird & snap settings -> home gird? Chyba, że w nowym maxie to wywalili. sory za off topa: mintrill w jakim ty wreszcie sofcie siedzisz?...w kazdym po trochu?.
piotrek Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 Siedzę w Alias Maya. Do maxa się nawet nie zbliżam :) Kiedyś trochę siedziałem w maxie (zanim poznałem Mayę) i pamiętam kilka rzeczy. Jeśli chodzi o ten grid, to pamiętam, że coś takiego było, a nawet zadawałem pytanie tego dotyczące :] Stąd pamiętam to customize -> grid and snap...: [klik] :D
Rekomendowane odpowiedzi