Napisano 15 Styczeń 200619 l chciałem sie zapytać czy da się zmienić wilkość siatki w oknie perspective bo szukałem mozliwoaści jej zamiany ale nieznalazłem :/ bo z taką malutką siatką jaka mam ustawioną to trzeba robic wszystko w mikroskopijnych rozmiarach :/ a ja zrobiw większe to oczywiście siatka londuje mi na srodku obiektu. I jeszcze dlatego się oto pytam bo przeczytałem gdzieś że podłoże roni sie z box'a ale w takim wypadku jak ustawić okienko perspective w środku tego boxa jak sie do dużego zrobi ??
Napisano 15 Styczeń 200619 l mogl bys jakos inaczej opisac problem ? niestety nic z tego nie rozumiem jesli juz mozesz porobic screenshoty i zilustrowac problem w kazdym raze teraz ciezko bylo by na twoje pytanie odpowiedziec
Napisano 15 Styczeń 200619 l 1) możesz wstawić plane i ustawić jej materiał wire, bo opcji zwiększania siatki konstrukcyjnej raczej nie ma
Napisano 15 Styczeń 200619 l Jak to się nie da? A customize -> gird & snap settings -> home gird? Chyba, że w nowym maxie to wywalili.
Napisano 15 Styczeń 200619 l Autor dzięki mintrill :) juz sie powieksza :) tylko mam jeszcze jedno małe pytanie gdzie sie włoncza (chyba) podgląd skonczonego obiektu( tak zeby został sam obiekt bez siatki jezeli da sie tak oczywiście)
Napisano 15 Styczeń 200619 l lub klawisze F3 i F4 ( bo może o to Ci chodziło ) pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Napisano 15 Styczeń 200619 l Jak to się nie da? A customize -> gird & snap settings -> home gird? Chyba, że w nowym maxie to wywalili. sory za off topa: mintrill w jakim ty wreszcie sofcie siedzisz?...w kazdym po trochu?.
Napisano 15 Styczeń 200619 l Siedzę w Alias Maya. Do maxa się nawet nie zbliżam :) Kiedyś trochę siedziałem w maxie (zanim poznałem Mayę) i pamiętam kilka rzeczy. Jeśli chodzi o ten grid, to pamiętam, że coś takiego było, a nawet zadawałem pytanie tego dotyczące :] Stąd pamiętam to customize -> grid and snap...: [klik] :D