Gość rollon Napisano 16 Styczeń 2006 Napisano 16 Styczeń 2006 Witam, zabawe z 3d Studio Maxem jakby to mialo znaczenie to "8" zaczalem od tygodnia, mam do was wielka prosbe moglby mi ktos wytlumaczyc, jak tworze np. zwyklego Box'a nadaje mu kolor i chce na niego wrzucic jakies wypuklosci, to naciskam "bump" i wybieram sobie noise... naciskam pozniej zeby nalozylo mi material na boxa i nic sie nie dzieje :( pudelko jest caly czas tego koloru co wybralem... z gory dziekuje za pomoc, pozdrowionkaa!!
siwy Napisano 16 Styczeń 2006 Napisano 16 Styczeń 2006 to dobrze że jest takiego samego koloru, bo bump to nie kolor tylko nierówności. Masz złe ustawienia bumpa jak nie ma efektów. Może trzeba nadać modyfikator uvw map, albo po prostu zwiększyć wartość bumpa.
WToreK Napisano 16 Styczeń 2006 Napisano 16 Styczeń 2006 moze mu chodzi o samo wyswietlanie w viewporcie? :) jak chcesz ta mape noise zobaczyc na tym boxie jeszcze nie wyrenderowanym to w material editor jak masz wybrana ta mape, musisz nacisnac taki przycisk tam w belce ;]]] taka niebiesko-biala szachownica czy costam ;) Poza tym czytaj help'a - F1 ! :]
AGmakonts Napisano 16 Styczeń 2006 Napisano 16 Styczeń 2006 nom 8 ma fajny direct x w portach ale imo zbty niestabilne by się tym bawić
Rekomendowane odpowiedzi