7demon Napisano 18 Styczeń 2006 Napisano 18 Styczeń 2006 Chce zrobic materiał do tylnich świateł, ale coś mi nie wychodzi. na razie mam takie cos a chcialbym uzyskac takie cos klik Chodzi mi o to ze chce aby ten material bardziej rozmazywal i zeby byly tam widoczne takie paski jakie sa na prawdziwym zdjęciu. ktore opcje za to odpowiadają? Z bliska cos tam widac ze jest jakis wzór na tej szybce ale z daleka juz nic nie widac. aha używam vray i 3d studio 7 za pomoc z gory dziekuje
illy Napisano 18 Styczeń 2006 Napisano 18 Styczeń 2006 paski sprobuj blendem zrobic, wrzuciles hdri? aby sie rozmazywal daj mniejsze reflections
7demon Napisano 18 Styczeń 2006 Autor Napisano 18 Styczeń 2006 a jak sie posługiwac tym blendem?? robie proby ale cos nie idzie.
RA Napisano 18 Styczeń 2006 Napisano 18 Styczeń 2006 Paski to chyba raczej bumpem i/lub mapka w slocie gloss.
7demon Napisano 19 Styczeń 2006 Autor Napisano 19 Styczeń 2006 na próbnych renderach efekt jest dobry. Taki o jaki mi chodziło dzieki. a tak przy okazji jak mozna zrobic mateial na tarcze hamulcowe?? PS wiem ze nie ten dzial, ale nie chce zakladac nowgo tematu. skad moge wziasc jakies zdjecia ,blueprinty samych zaciskow hamulcowych??
Rekomendowane odpowiedzi