Gość dodo Napisano 25 Styczeń 2006 Napisano 25 Styczeń 2006 Witam !! Moja przygoda z 3ds max zaczęła sie stosunkowo niedawno i ciągle pojawiają mi się nowe problemy. Teraz na przykład chciałabym narysowac krzywą przestrzenną zakończoną strzałka (ma być to na wzór fotonu) i nie bardzo wiem jak to zrobic, bo nawet jesli narysuje prostą to po zrenderowaniu jej nie widac...jak sobie z tym poradadzić Z góry dzieki za pomoc :)
Shogun 3D Napisano 25 Styczeń 2006 Napisano 25 Styczeń 2006 Jak masz juz tego splajna, przehodzisz w tryb edycji i w zakładce rendering zaznaczasz enable in render oraz jak chcesz enable in viewport. Masz tam tez opcje edytowalnej grubosci splajna oraz jego tekstury.
Gość dodo Napisano 25 Styczeń 2006 Napisano 25 Styczeń 2006 Hmmm dzieki :), ale czy mógłbys troszkę jaśniej, tzn. tak bardziej po ludzku, no bo ja naprawde jeszcze średnio orientuję sie we wszstkich funkcjach.
Tymek Napisano 25 Styczeń 2006 Napisano 25 Styczeń 2006 Your damn message is too short [edit] Shogun - mocno wkurza :) Ciekawe jakie to ma praktyczne uzasadnienie.
Shogun 3D Napisano 25 Styczeń 2006 Napisano 25 Styczeń 2006 tymek, hehehe... ten message information nieraz wkurza.
Rekomendowane odpowiedzi