grychu Napisano 26 Styczeń 2006 Napisano 26 Styczeń 2006 Witam. Przenosze bryłe narysowaną splajnami w 3d w cadzie. czyli np sześcian z otworami. Importuje do maxa i daje extrude. I tu problem. Nie wytłacza mi tak jak splajnów z maxa tzn.zamiast wytłaczać prostopadle do płszcyzny(splajna) to wytłacza w bok.....??!! Próbbowałem narysować pomocnicza siatę HELPERS GRID, i ustawić układ współżęnych dla tego spaljna na ACTIVE GRID, tak zeby miała Z prostopadłą do mojego splajnu i nic....dalej w bok!!! pomocy. pozdro.
illy Napisano 26 Styczeń 2006 Napisano 26 Styczeń 2006 w opcjach extrude masz local, group itd poprobuj
grychu Napisano 26 Styczeń 2006 Autor Napisano 26 Styczeń 2006 Jest cos takiego...rysuje sześcian i jedną ze ścianek obrysowyje splajnem z przyciąganiem 3d, wszysko ładnie ale teraz jak chce wyekstrudowac to wyciąga w góre....pomocy, w opcjach extrudre nie ma czegos takiego jak lokal, group...pomocy!! Pozdro.
sanki Napisano 26 Styczeń 2006 Napisano 26 Styczeń 2006 jezeli plaszczyzna jest kwadratowa tak jak tutaj to mozesz ja zamienic na editabel poly i wtedy ekstrudowac, jezeli z liniami plata ci figle, tez mam czasem ten problem
grychu Napisano 26 Styczeń 2006 Autor Napisano 26 Styczeń 2006 Czyli został problem....aaaaaaaaaaaaaa
grychu Napisano 27 Styczeń 2006 Autor Napisano 27 Styczeń 2006 Wszysko jest na obrazkach. pomocy!! pozdro.
jaccunio Napisano 27 Styczeń 2006 Napisano 27 Styczeń 2006 a sprobuj najpierw extrudowac a potem obrocic
grychu Napisano 27 Styczeń 2006 Autor Napisano 27 Styczeń 2006 hheh obróciłem zeby było lepiej widac, mój wsześniejszy screen jest bez obrotu :-)) i extruduje w bok, a nie prostopadle. pozdro.
Shogun 3D Napisano 27 Styczeń 2006 Napisano 27 Styczeń 2006 Grychu, zanim zamienisz to do editable poly, zamień splina na editable spline. Poza tym upewnij się najpierw, że tam nie ma podwójnych vertexów. Skoro on tam widzi górę, to nie bez powodu. Jak chcesz zdemaskować podwójne vertexy, to zaznacz krawędź i ją przesuń, drugi vertex się nie ruszy. jakby co to jeszcze sie pomyśli.
grychu Napisano 27 Styczeń 2006 Autor Napisano 27 Styczeń 2006 eeee tak tuż już myslałem wszesniej :-)), nic nie daje. A może zamiescić model?
Rekomendowane odpowiedzi