Balas Napisano 26 Styczeń 2006 Napisano 26 Styczeń 2006 Jak w temacie ;) Jak zrobic siatke ?? szukalem w tutorialach, ale tam tylko jak zrobic za pomoca textury grill samochodu. Czy da sie tylko w ten sposob, czy mozna to jakos szybko (nie wycinajac recznie ;] ) zrobic ?? chodzi mi o taki efekt mniej wiecej: http://www.insidemacgames.com/images/apple_037_l.jpg
Marcin Napisano 26 Styczeń 2006 Napisano 26 Styczeń 2006 rysujesz ze splinów robisz kilka circle w srodku rectangle, pozniej attach`ujesz to wszystko do siebie i extrude ale uwazaj z tym sposobem bo moze zabic kompa, lepiej zrob jeden poziom tak a reszte kopiuj i weilduj z editable poly bo bedziesz mial problemy z siatką same kolka mozesz rozmiescic calkiem sprawnie za pomocą array (tools > array , wiecej w helpie maxa)
polka dot Napisano 26 Styczeń 2006 Napisano 26 Styczeń 2006 tak można zrobić tak jak Marcin mówi ale przy takiej ilości jest to conajmniej zły pomysł :) robisz to w ten sam sposób jak w tutorialu (jeżeli to ten o którym myślę). rysujesz teksturę kółka, tak wycinasz aby była powtarzalna. czarne kółko na białym tle wrzucasz do opacity i displacementa, co ci nie pasuje w tej metodzie?
Balas Napisano 27 Styczeń 2006 Autor Napisano 27 Styczeń 2006 Chodzi o to, ze tam jest uzyty VRAY i do niego plugin, a ja Vraya nie mam :(
polka dot Napisano 27 Styczeń 2006 Napisano 27 Styczeń 2006 no to samo opacity, disp nie jest aż tak potrzebny. jakbyś potestował trochę to już byś dawno miał.
Balas Napisano 27 Styczeń 2006 Autor Napisano 27 Styczeń 2006 Nie wiem o co ci chodzi. Moglbys to wyjasnic jak dla poczatkujacego ??
Rekomendowane odpowiedzi