Napisano 26 Styczeń 200619 l Jak w temacie ;) Jak zrobic siatke ?? szukalem w tutorialach, ale tam tylko jak zrobic za pomoca textury grill samochodu. Czy da sie tylko w ten sposob, czy mozna to jakos szybko (nie wycinajac recznie ;] ) zrobic ?? chodzi mi o taki efekt mniej wiecej: http://www.insidemacgames.com/images/apple_037_l.jpg
Napisano 26 Styczeń 200619 l rysujesz ze splinów robisz kilka circle w srodku rectangle, pozniej attach`ujesz to wszystko do siebie i extrude ale uwazaj z tym sposobem bo moze zabic kompa, lepiej zrob jeden poziom tak a reszte kopiuj i weilduj z editable poly bo bedziesz mial problemy z siatką same kolka mozesz rozmiescic calkiem sprawnie za pomocą array (tools > array , wiecej w helpie maxa)
Napisano 26 Styczeń 200619 l tak można zrobić tak jak Marcin mówi ale przy takiej ilości jest to conajmniej zły pomysł :) robisz to w ten sam sposób jak w tutorialu (jeżeli to ten o którym myślę). rysujesz teksturę kółka, tak wycinasz aby była powtarzalna. czarne kółko na białym tle wrzucasz do opacity i displacementa, co ci nie pasuje w tej metodzie?
Napisano 27 Styczeń 200619 l Autor Chodzi o to, ze tam jest uzyty VRAY i do niego plugin, a ja Vraya nie mam :(
Napisano 27 Styczeń 200619 l no to samo opacity, disp nie jest aż tak potrzebny. jakbyś potestował trochę to już byś dawno miał.
Napisano 27 Styczeń 200619 l Autor Nie wiem o co ci chodzi. Moglbys to wyjasnic jak dla poczatkujacego ??