THE MANYSH TRAFO Napisano 27 Styczeń 2006 Napisano 27 Styczeń 2006 a no ostatno mam problemy ze znalezieniem jakiegos ciekawego darmowego softu chodzi mi o firewall i antywirus znacie jakies miłe darmowe programy uzywałem pakiet nortona ale mnie draznił bardzo, poza tym zakonczył sie trial 8-( Obecnie mam zone alarm ale nie jestem zadowolony z wersji darmowej jest nie ciekawa co do antywirusa to znalazłem sobie avast ale juz mnie drazni chociaz jest skuteczniejszy od nortona i jest za darmo to ma strsznie głupawy interfejs Co polecacie moze ktos ma jakies ciekawe programiki moze sie podzieli wrazeniami bo trace cierpliwosc 8-)..... a no menadziera sciągania tez szukam, mam teraz Free Download Manager ale chce zmienic bo zbyt szybki to on nie jest . uzywałem Internet Download Manager chyba najszybciej sciągal ale gnojek płatny ................wiec co polecacie ??
Ufooox Napisano 27 Styczeń 2006 Napisano 27 Styczeń 2006 mi dziala... w ogole nie mam problemow z zonem. jak dla mnie wypas
THE MANYSH TRAFO Napisano 27 Styczeń 2006 Autor Napisano 27 Styczeń 2006 mówimy o darmowym zone alarm???
WToreK Napisano 28 Styczeń 2006 Napisano 28 Styczeń 2006 Sygate personal firewall 5.6 - darmowy do uzytku domowego - sprawdzil sie moim zdaniem - ma wszystko co trzeba - wykrywanie hijacking aplikacji, globalne wlaczanie/wylaczanie firewalla, latwe ustalanie regul dla aplikacji. I ma przynajmniej (w przeciwienstwie do zone) normalny, prosty interfejs - a nie wszedobylskie, kolorowe, mega menu jak w zone alarm. Takze polecam Co do antywirusa - nie wiem - nie uzywam ;) Tylko microsoft anti-spyware ;]
JohnZi Napisano 28 Styczeń 2006 Napisano 28 Styczeń 2006 ja mam od dwoch tygodniu avasta i bardzo dobrze sie spisuje, zainstalowalem go zaraz po formacie i jak na razie czysciutko. Wszystko fajnie sie samo aktualizuje, no moze denerwowac sztuczny glos potwierdzajacy aktualizacje :P. Polecam do sciagniecia z http://www.avast.com :]
THE MANYSH TRAFO Napisano 28 Styczeń 2006 Autor Napisano 28 Styczeń 2006 no ten avast zaczyna mi sie podobac własnie uratował mnie od kłopotów co do zone no to jeszcze nie wiem po odpaleniu TCPview nadal mam za duzy ruch jakis nie okreslonych adresów musze z tym powalczyc
mr_marchew Napisano 28 Styczeń 2006 Napisano 28 Styczeń 2006 Jak ja używam jakiegoś antywirusa i ciągle mam czysto - według niego - to zaczynam się martwić że mało wykrywa :) a serio to strasznie dużo jest syfu który przez bardzo długi czas wogóle nie jest wykrywany przez antywirusy i to mnie najbardziej martwi. Co do softu dobrze czasem przeskanować kompa np. HijackThis, polecam.
Rekomendowane odpowiedzi