Napisano 29 Styczeń 200619 l Witam!! NIedawno co zainstaowałem sobie Fusion 5 i chcialem zobaczyć co te cudeńko potrafi i no mam juz na samym poczatku problem pewnie banalny, chodzi o to ze nie nie mam podglądu filmu choćbym nie wiem jak sie starał cz przeciągał czy wybierał w którym ma by oknie to i tak go nie ma jest tylko szachownica i 4 czerwone kreski, jak temu zaradzic???
Napisano 29 Styczeń 200619 l hmmm, sam od niedawna uzywam fusiona i u mnie wszystko jest ok. Czy 4 kreski są z filmu, czy to te kreski od monitor safety? Jak sie zastanowilem to moze nie ustawiles dlugosci odtwarzania klipu na timelinie (klikasz na jakiejs klatce na timelinie a potem klikasz na przycisk z dwoma strzałkami- jest gdzies na dole). Ale pewnie to nie to, bo nie pokazywaloby sie na widokoach tło, tylko pierwsza klatka filmu. Mozliwe ze pierwsza klatka jest czarna a tobie sie pokazuje jako przezroczysta- wyłączasz to klikając na node z klipem i w tools, przełaczasz na zakładke import i tam na dole cos przyciskasz
Napisano 29 Styczeń 200619 l Dziwna sprawa jeszcze nigdy czegos takiego nie widzialem, sekwencja jest w JPG nie powinno byc z nia problemow.
Napisano 30 Styczeń 200619 l Autor jeszcze dodam ze gdy sprawdzałem czyna fusion 5.0.0 zadziała to gdy chce umieścić film w oknie podgladu to wywala miład systemowy a wersja 5.0.1 juz nie wtedy jest to co na screenie pare postów wyzej, może to wina mojego sprzętu?? [EDIT] Nie pomogliście za wiele ale problem rozwiązany , poprostu nie miałem zainstalowanych sterów do grafy :)[/EDIT]
Napisano 30 Styczeń 200619 l Mozliwe ze mimo iz jest to sekwencja JPEG jest zapisana jakims egzotycznym algorytmem.
Napisano 31 Styczeń 200619 l serwus:) nastepnym razem przy takich problemach mozesz sobie takie pliki bardo latwo przekonwertowac do dowolnego (prawie) formatu samym 3dmaxem - narzędzeim RAM player. Wciągan sie nim klatki lub filmy i ogląda w dowolnym tempnie , ale mozna takze zapisać do jakiegokolwiek formatu - staycznego lub filmu. pozdrawiam i zycze powodzenia :)