wizz Napisano 31 Styczeń 2006 Napisano 31 Styczeń 2006 No z tego względu że w maxie nic nie potrafie chciałem sie was zapytać jak zrobić UV głowy :) szukałem tutków ale prawie nic nie znalazłem. Plz albo napiszcie albo coś podeślijcie :) za pomoc napedno będe bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
xeav Napisano 31 Styczeń 2006 Napisano 31 Styczeń 2006 Modyfikator UnwrapUVW. W helpie jest coś o tym
wizz Napisano 31 Styczeń 2006 Autor Napisano 31 Styczeń 2006 no tyle to ja też wiem :] myślałem o czym dokładniejszym :P ale dobra obadam helpa narazie
Gordy Napisano 31 Styczeń 2006 Napisano 31 Styczeń 2006 Który Max? Jak 8 to pelt, czyż nie. Jak 7 to próbuj planar (przód, boki, tył, góra) i potem zszywanie. Proste jak budowa cepa ale w miarę skuteczne.
wizz Napisano 31 Styczeń 2006 Autor Napisano 31 Styczeń 2006 kurde no zszywać to nie mam zamiaru :] widziałem ze da sie to prościej zrobić no ale ... :P ps. max7 :)
Master Kiełbaster Napisano 31 Styczeń 2006 Napisano 31 Styczeń 2006 cylindrowe mapowanie w UVW map a potem pdopasowanie w unwarpie
wizz Napisano 31 Styczeń 2006 Autor Napisano 31 Styczeń 2006 no no zrobiłem cylindryczne za pomocą tego Gizmo no ale co dalej jak to potem ? :) ( wiecie ale mi czeba dokładnie bo ja nic nie kumam ) :D edit: dobra udało sie ! :) coś wyszło tak zrobiłem jak mówił master kiełbaster :) thx!
wizz Napisano 1 Luty 2006 Autor Napisano 1 Luty 2006 Słuchajcie jednak dalej mam problem z tą głową, mapka nie wychodz tak jak powinna :/ wmiędzy czasie jak wlanczam unwrapa to idealnie przez środek czaszki powinna przechodzić linia zielona, no i ona powinna równo przełazić au mnie jest taka pokręcona i kurcze potem mapa wyłazi zrąbana ;/
hcpiter Napisano 1 Luty 2006 Napisano 1 Luty 2006 wizz no nie moge ! :D Dalczego jak modelujesz w modo nie uzywasz wypas rozłozenia i mapowania uv Unwrap ?:> Po co sie meczyć na maxie jak masz pod 103 piękne rozwiązania ? :D Pozdr ! http://www.luxology.com/education/tutorials/character/uv_unwrap/ Zobacz to i bedzie łatwiej :D
Master Kiełbaster Napisano 2 Luty 2006 Napisano 2 Luty 2006 w uvw map obróć gizmo by zielona kreska szła przez symetrię głoty
Rekomendowane odpowiedzi