Napisano 31 Styczeń 200619 l No z tego względu że w maxie nic nie potrafie chciałem sie was zapytać jak zrobić UV głowy :) szukałem tutków ale prawie nic nie znalazłem. Plz albo napiszcie albo coś podeślijcie :) za pomoc napedno będe bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
Napisano 31 Styczeń 200619 l Autor no tyle to ja też wiem :] myślałem o czym dokładniejszym :P ale dobra obadam helpa narazie
Napisano 31 Styczeń 200619 l Który Max? Jak 8 to pelt, czyż nie. Jak 7 to próbuj planar (przód, boki, tył, góra) i potem zszywanie. Proste jak budowa cepa ale w miarę skuteczne.
Napisano 31 Styczeń 200619 l Autor kurde no zszywać to nie mam zamiaru :] widziałem ze da sie to prościej zrobić no ale ... :P ps. max7 :)
Napisano 31 Styczeń 200619 l Autor no no zrobiłem cylindryczne za pomocą tego Gizmo no ale co dalej jak to potem ? :) ( wiecie ale mi czeba dokładnie bo ja nic nie kumam ) :D edit: dobra udało sie ! :) coś wyszło tak zrobiłem jak mówił master kiełbaster :) thx!
Napisano 1 Luty 200619 l Autor Słuchajcie jednak dalej mam problem z tą głową, mapka nie wychodz tak jak powinna :/ wmiędzy czasie jak wlanczam unwrapa to idealnie przez środek czaszki powinna przechodzić linia zielona, no i ona powinna równo przełazić au mnie jest taka pokręcona i kurcze potem mapa wyłazi zrąbana ;/
Napisano 1 Luty 200619 l wizz no nie moge ! :D Dalczego jak modelujesz w modo nie uzywasz wypas rozłozenia i mapowania uv Unwrap ?:> Po co sie meczyć na maxie jak masz pod 103 piękne rozwiązania ? :D Pozdr ! http://www.luxology.com/education/tutorials/character/uv_unwrap/ Zobacz to i bedzie łatwiej :D