Darmo Napisano 4 Luty 2006 Napisano 4 Luty 2006 Witam. Mam problem bo nie wiem jak wyeliminować tą ziarnistośc która powstaje w mało oświetlonych miejscach: Poniżej render i ustawienia: z góry dzięki z apomoc pozdrawiam
Bobby_digital Napisano 4 Luty 2006 Napisano 4 Luty 2006 po pierwsze to subdivs 50 w qmc jako secondary mozesz sobie darowac... do primary moze byc. jakiego swiatla yzywasz ? byc moze swiatlo to powoduje...
Darmo Napisano 4 Luty 2006 Autor Napisano 4 Luty 2006 w oknie są 2 vray lighty z subdivs 12 i jest jeszcze direct light imitujące słońce z vray shadows typu box z subdivs 12
Bobby_digital Napisano 4 Luty 2006 Napisano 4 Luty 2006 nowlasnie. to to. za malo subdivs daj 50 bedzie dobze :D oczywiscie troche dluzej sie porenderuje ale QMC zmniejsz do 10 moze nuie bedzie tak zle :)
Darmo Napisano 5 Luty 2006 Autor Napisano 5 Luty 2006 Zwiększyłem subdivs i dalej było ziarno ale już wiem w czym tkwi problem. Po prostu złe materiały i tyle, teraz już nie ma ziarna przy subdivs 16 :)
Gość Raffaello Napisano 6 Luty 2006 Napisano 6 Luty 2006 Darmo jezeli mozesz powiedziec jakie materialy miales i na jakie zmieniles to na przyszlosc inni forumowicze beda wiedziec jakich bledow nie robic. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi