MrRychu Napisano 9 Luty 2006 Share Napisano 9 Luty 2006 Witam, w sumie już w tytule tematu wyjaśniłem o co mi chodzi. No ale może rozszerzę. Otóż chodzi o to iż chciałbym przenieść do środowiska Direct X (C++) model 3ds najprostrzego z możliwych cylindra z nałożonym efektem glow (ma to być laser jak w gwiezdnych wojnach) czy jest to w ogóle możliwe w jakiś sposób? Do konwertowania 3ds do .x używam conv3ds.exe. Po przekonwertowaniu w aplikacji jest tylko cylinder efektu brak. Ma ktoś jakiś pomysł, jak to zrobić? Może nałożyć jakąś taką teksturę na cylinder co by przypominała glow?? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Grzegorz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 9 Luty 2006 Share Napisano 9 Luty 2006 Poczytaj SDK DirectX. Max ma swoje maxowe efekty, a direct swoje directowe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w!e8 Napisano 9 Luty 2006 Share Napisano 9 Luty 2006 nie rozumiem- 3ds i x to plik z geometrią, to jakim cudem chcesz glow przeniesc, musisz napisac glow w silniku i przypisać. troche bezsensu, sam sobie odpowiedziales ;d masz tez fx pliki jezeli pod directx walisz, mozesz napisac shader a nawet wportować go do maxa i na odwrot-lecz do shadera dodawane są pierdoly maxowe takie jak gui etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrRychu Napisano 9 Luty 2006 Autor Share Napisano 9 Luty 2006 Dzięki za odpowiedzi, będziemy kombinować, wiem już czego szukać. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi