Napisano 10 Luty 200619 l Witam! No niestey mam problem z MAYA... :mad: jak nigdy go nie było tak teraz się pojawia coś takiego jak w załączniuku. Sprawa jest dziwna bo pojawia się to podczas oddalania widoku z Kamery, lub jak coś modeluję, od tak sobie to wyskakuje. Najlepsze jest to, że takie coś pojawiło się po zmianie Pamieci RAM z Kignston na GeiL, no i po en-tym resecie bios-a. No timingów aż tak bardzo zaniżonych nie mam, standard, co do tego napiecie jest wyższe, a i wszystko normalnie MemTEST przechodzi oraz SUPER PI bez problemu, a więc może to nie problem tego, już normalnie mnie stresy biorą bo już 7 raz formatuję 300 GB i wgrywam wszystko od nowa, bo myślałem że to system, teraz to wysiadam już z nerwów, bo już mnie ten problem słabi od 2 dni, już nie przeżyje kolejnego formatu. Pomocy Bracia bo się chyba zastrzelę!
Napisano 10 Luty 200619 l Autor Ge force 7800 GT Gainward, ale z tym antialiasing to nie wiedziałem, bo zawsze mam go wyłączonego lub pod kontrolą aplikacji, kiedyś mialem podobny problem na starym sprzęcie jak miałem jeszcze MAYA 4 ale wtedy nie wytrzymałem nerwowo i się przerzuciłem na MAYA 6 i co teraz mam na MAYA 7, i tak bez końca?! Ale swoją drogą serdeczne dzieki xeav
Napisano 10 Luty 200619 l Autor Jeszce jak kilknę OK na tym błędzie to pojawia mnie się takie cuś po chwili jak w załączniku, z góry Dziękuje wam za pomoc bo przez ten błąd pracować normalnie się nie da!!
Napisano 10 Luty 200619 l sprawdz czy nei masz właczonej opcji ochrony tego folderu. jak masz ustawione na prywatny to wyłacz mialem(nei wiedziec czemu moze nie miec praw do zapisu w tym folderze) cos takiego z maxem.
Napisano 10 Luty 200619 l Autor Dalej nic ;( :( EDIT: Dodam jeszcze że to problem jest wtedy gdy rzutuje Image planes w enveirment (czy jak to się pisze) jak dawałem obrazek małej rozdziałki to śmiga, ale ten to nie jest gigant jest w załączniku, czego to wina RAM, no chyba nie.
Napisano 10 Luty 200619 l Autor WITAM! Huraa rozwiązałem problem. Oto rozwiązanie jak by komuś coś kiedyś nie działało: Otwierasz plik "Maya Environmnet File" i dodajesz tam linijkę MAYA_SLOW_DRAWPIXELS = 1 I wszystko gra :D Ale i tak z całego serca wielkie dzięki za pomoc! :D
Napisano 15 Luty 200619 l Witam mam podobny problem, tylko że mi pojawia się przy uruchamianiu programu. Identyczna informacja o bledzie. Co się dzieje wie ktoś może :(
Napisano 16 Luty 200619 l Podobno maya niezbyt lubi Windows XP Home Edition lepiej moze byc na Professional, ew. mozna wlaczyc zgodnosc z Windows 2000.
Napisano 20 Luty 200619 l Witam mam ten sam problem np. podczas zaznaczania Lattice Point. Mam kartę zintegrowaną Intela (laptop) i to jest pewnie przyczyna. Można to jakoś na laptopie poprawić? Jak ustawić zgodność z Win2000? Pozdrawiam.
Napisano 5 Marzec 200619 l Jest roziwązałem ten dziwny poroblem, przynajmniej u mnie chodziło oto, że po odinstaliowaniu sterów grafiki i zainstalowaniu nowych wszystko śmiga cacy. Miałem wcześniej zwykłe catalysty, potem jakieś omegi i wtedy zaczeło sie pierniczyć po wywaleniu totalnie wszystkiego i zainstalowaniu znowu catalystów bez control center, działa jak trzeba. Może i uwas ten sam problem