FaNTOMAS Napisano 10 Luty 2006 Napisano 10 Luty 2006 Witam! No niestey mam problem z MAYA... :mad: jak nigdy go nie było tak teraz się pojawia coś takiego jak w załączniuku. Sprawa jest dziwna bo pojawia się to podczas oddalania widoku z Kamery, lub jak coś modeluję, od tak sobie to wyskakuje. Najlepsze jest to, że takie coś pojawiło się po zmianie Pamieci RAM z Kignston na GeiL, no i po en-tym resecie bios-a. No timingów aż tak bardzo zaniżonych nie mam, standard, co do tego napiecie jest wyższe, a i wszystko normalnie MemTEST przechodzi oraz SUPER PI bez problemu, a więc może to nie problem tego, już normalnie mnie stresy biorą bo już 7 raz formatuję 300 GB i wgrywam wszystko od nowa, bo myślałem że to system, teraz to wysiadam już z nerwów, bo już mnie ten problem słabi od 2 dni, już nie przeżyje kolejnego formatu. Pomocy Bracia bo się chyba zastrzelę!
FaNTOMAS Napisano 10 Luty 2006 Autor Napisano 10 Luty 2006 Ge force 7800 GT Gainward, ale z tym antialiasing to nie wiedziałem, bo zawsze mam go wyłączonego lub pod kontrolą aplikacji, kiedyś mialem podobny problem na starym sprzęcie jak miałem jeszcze MAYA 4 ale wtedy nie wytrzymałem nerwowo i się przerzuciłem na MAYA 6 i co teraz mam na MAYA 7, i tak bez końca?! Ale swoją drogą serdeczne dzieki xeav
FaNTOMAS Napisano 10 Luty 2006 Autor Napisano 10 Luty 2006 Jeszce jak kilknę OK na tym błędzie to pojawia mnie się takie cuś po chwili jak w załączniku, z góry Dziękuje wam za pomoc bo przez ten błąd pracować normalnie się nie da!!
BLADE Napisano 10 Luty 2006 Napisano 10 Luty 2006 sprawdz czy nei masz właczonej opcji ochrony tego folderu. jak masz ustawione na prywatny to wyłacz mialem(nei wiedziec czemu moze nie miec praw do zapisu w tym folderze) cos takiego z maxem.
FaNTOMAS Napisano 10 Luty 2006 Autor Napisano 10 Luty 2006 Dalej nic ;( :( EDIT: Dodam jeszcze że to problem jest wtedy gdy rzutuje Image planes w enveirment (czy jak to się pisze) jak dawałem obrazek małej rozdziałki to śmiga, ale ten to nie jest gigant jest w załączniku, czego to wina RAM, no chyba nie.
FaNTOMAS Napisano 10 Luty 2006 Autor Napisano 10 Luty 2006 WITAM! Huraa rozwiązałem problem. Oto rozwiązanie jak by komuś coś kiedyś nie działało: Otwierasz plik "Maya Environmnet File" i dodajesz tam linijkę MAYA_SLOW_DRAWPIXELS = 1 I wszystko gra :D Ale i tak z całego serca wielkie dzięki za pomoc! :D
Gość diplo Napisano 15 Luty 2006 Napisano 15 Luty 2006 Witam mam podobny problem, tylko że mi pojawia się przy uruchamianiu programu. Identyczna informacja o bledzie. Co się dzieje wie ktoś może :(
xeav Napisano 16 Luty 2006 Napisano 16 Luty 2006 jaka karta grafiki? Spróbój wyłączyć antialiasing .............
Rascal Napisano 16 Luty 2006 Napisano 16 Luty 2006 Podobno maya niezbyt lubi Windows XP Home Edition lepiej moze byc na Professional, ew. mozna wlaczyc zgodnosc z Windows 2000.
kuba_333 Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 Witam mam ten sam problem np. podczas zaznaczania Lattice Point. Mam kartę zintegrowaną Intela (laptop) i to jest pewnie przyczyna. Można to jakoś na laptopie poprawić? Jak ustawić zgodność z Win2000? Pozdrawiam.
xeav Napisano 20 Luty 2006 Napisano 20 Luty 2006 prawym przyciskiem na maya.exe (program files>alias>maya)> zgodność
Gość diplo Napisano 5 Marzec 2006 Napisano 5 Marzec 2006 Jest roziwązałem ten dziwny poroblem, przynajmniej u mnie chodziło oto, że po odinstaliowaniu sterów grafiki i zainstalowaniu nowych wszystko śmiga cacy. Miałem wcześniej zwykłe catalysty, potem jakieś omegi i wtedy zaczeło sie pierniczyć po wywaleniu totalnie wszystkiego i zainstalowaniu znowu catalystów bez control center, działa jak trzeba. Może i uwas ten sam problem
Rekomendowane odpowiedzi