Dr0cK Napisano 11 Luty 2006 Napisano 11 Luty 2006 Hola... Zawsze bylem zafascynowany ta kretura, takze postanowilem ja wymodelowac. Jest to moja pierwsza postac po bardzo dlugiej przerwie z grafika 3d. Zostala wymodelowana w 3dsmax, poprawki w ksztalcie i displacement w Zbrushu (jak narazie rowniez render i na szybko standardowy shader skory). Co do zebow, zostana wymodelowane odzielnie i dodane pozniej. Ale najpierw zostalo mi stworzenie dokladniejszego displ i tekstury. Takze pierwszy render: Wiem ze moze nie jest dokladnie taki sam ale troche trudno wymodelowac idntycznie bez dokladnych blueprintow :)
piotrek Napisano 11 Luty 2006 Napisano 11 Luty 2006 O ile pamiętam, to niezbyt podobny :p Pracuj dalej, ciekaw jestem, jak wyjdzie.
Knysha Napisano 11 Luty 2006 Napisano 11 Luty 2006 Hmm dosyc ciekawe, ale powieki chyba nie przeslanialy 75% galki ocznej ;P?
mikemayday Napisano 11 Luty 2006 Napisano 11 Luty 2006 http://www.thehobbitguy.com/tutorials/polymodeling/index.html ??? Powodzenia! Bardzo łądnie jak na razie.
krzemian Napisano 11 Luty 2006 Napisano 11 Luty 2006 Jak dla mnie podobny, zobaczyłem miniaturkę to od razu mi się nasunął troll z LOTR'a. Na razie b. fajnie, powodzenia!:)
Mrw1980 Napisano 11 Luty 2006 Napisano 11 Luty 2006 no na pierwszy rzut oka podobny...ale po co tworzyć coś co już ktos zrobił, spróbuj np stworzyć własną interpretacje cave trola - przynajmniej nikt się nie bedzie czepiał że nie podobny he he :)...tak czy siak pozdro i powodzenia.
Dr0cK Napisano 12 Luty 2006 Autor Napisano 12 Luty 2006 Poprawilem troche ksztalt i dodalem displacement... Nastepny update juz z tekstura i dokonczonym displacem... Wielkie dzieki za komentarze.... :) Pozdrawiam
mikemayday Napisano 13 Luty 2006 Napisano 13 Luty 2006 Ja chcę mieć taki renderer! (Zresztą model też genialny, tylko nie ma powiek!)
AGmakonts Napisano 13 Luty 2006 Napisano 13 Luty 2006 dodaj mu jakieś rany, blizny lub jakiś inny widoczny szczegol bo narazie poprawnie ale bez polotu
Dr0cK Napisano 21 Luty 2006 Autor Napisano 21 Luty 2006 Echh.. kolejny update!! :) Poprawiony ksztalt, dodany displacement (chociaz to nie koniec) i pare eksperymentow z oswietleniem, materialem i renderem... Ufff... Dobra klade sie spac... ;) Pozdrowienia
KLICEK Napisano 21 Luty 2006 Napisano 21 Luty 2006 swietnie to wyglada :) przypomina mi modelik Martina Krola imo idziesz w dobra strone :)
Nevariel Napisano 21 Luty 2006 Napisano 21 Luty 2006 super narazie ci wychodzi ale chyba za bardzo świeci w okolicach nosa pozdrawiam
jakubm Napisano 21 Luty 2006 Napisano 21 Luty 2006 no trzeba przyznac ze modelik niczego sobie, faktycznie swieci pod nosem zabardzo, oraz mz przydalo by sie cos ciekawego w paszczy ;)
Rekomendowane odpowiedzi