Napisano 11 Luty 200619 l Hola... Zawsze bylem zafascynowany ta kretura, takze postanowilem ja wymodelowac. Jest to moja pierwsza postac po bardzo dlugiej przerwie z grafika 3d. Zostala wymodelowana w 3dsmax, poprawki w ksztalcie i displacement w Zbrushu (jak narazie rowniez render i na szybko standardowy shader skory). Co do zebow, zostana wymodelowane odzielnie i dodane pozniej. Ale najpierw zostalo mi stworzenie dokladniejszego displ i tekstury. Takze pierwszy render: Wiem ze moze nie jest dokladnie taki sam ale troche trudno wymodelowac idntycznie bez dokladnych blueprintow :)
Napisano 11 Luty 200619 l O ile pamiętam, to niezbyt podobny :p Pracuj dalej, ciekaw jestem, jak wyjdzie.
Napisano 11 Luty 200619 l http://www.thehobbitguy.com/tutorials/polymodeling/index.html ??? Powodzenia! Bardzo łądnie jak na razie.
Napisano 11 Luty 200619 l Jak dla mnie podobny, zobaczyłem miniaturkę to od razu mi się nasunął troll z LOTR'a. Na razie b. fajnie, powodzenia!:)
Napisano 11 Luty 200619 l no na pierwszy rzut oka podobny...ale po co tworzyć coś co już ktos zrobił, spróbuj np stworzyć własną interpretacje cave trola - przynajmniej nikt się nie bedzie czepiał że nie podobny he he :)...tak czy siak pozdro i powodzenia.
Napisano 12 Luty 200619 l Autor Poprawilem troche ksztalt i dodalem displacement... Nastepny update juz z tekstura i dokonczonym displacem... Wielkie dzieki za komentarze.... :) Pozdrawiam
Napisano 13 Luty 200619 l Ja chcę mieć taki renderer! (Zresztą model też genialny, tylko nie ma powiek!)
Napisano 13 Luty 200619 l dodaj mu jakieś rany, blizny lub jakiś inny widoczny szczegol bo narazie poprawnie ale bez polotu
Napisano 21 Luty 200619 l Autor Echh.. kolejny update!! :) Poprawiony ksztalt, dodany displacement (chociaz to nie koniec) i pare eksperymentow z oswietleniem, materialem i renderem... Ufff... Dobra klade sie spac... ;) Pozdrowienia
Napisano 21 Luty 200619 l swietnie to wyglada :) przypomina mi modelik Martina Krola imo idziesz w dobra strone :)
Napisano 21 Luty 200619 l super narazie ci wychodzi ale chyba za bardzo świeci w okolicach nosa pozdrawiam
Napisano 21 Luty 200619 l no trzeba przyznac ze modelik niczego sobie, faktycznie swieci pod nosem zabardzo, oraz mz przydalo by sie cos ciekawego w paszczy ;)