Napisano 11 Luty 200619 l Yo...jest jak jest i mam prośbe do Was...co mam teraz dodać? Wiem że źle zacząlem...bo powinno sie chyba od tla zaczynać..no ale cóż...heheh
Napisano 11 Luty 200619 l jezeli masz to na przezroczystej warstwie to nie ma znaczenia. Pamietaj, ze jak zaczynasz obrazek, to powinienes to robic wg schematu: file > new > ctrl + shift + N (nowa warstwa) Co do samego obrazka to proponuje sobie dac spokoj z tym i zaczac od poczatku - w koncu wiele jeszcze na nim nie ma. Proponuje zaczac od ogolnego szkicu, pozniej kolorki i na koncu swiatlocien.
Napisano 12 Luty 200619 l Autor no i tym razem niedokończona...prosze o jakies rady... Deus: zostawilem go i niebede juz go ruszal - poprostu zrobie nowy projekt wraz z tlem.. pozdro
Napisano 12 Luty 200619 l jak na myche to to 2 fajne...ale wydaje mi sie ze zbyt duzo tego samego odcienia i troche za duzo wolnej przestrzeni w oddali...przydalo by sie cos w tle zeby mozna bylo wyczuwac przednia kompozycje i tylnia;)..jedziesz jedziesz:D
Napisano 12 Luty 200619 l miwt ma racje, trochę mało sie tam dzieje. Jakieś mocniejsze światło by się przydało, może by tak wysadzić jeden ze statków w powierze:) ogólnie ciekawy concept pojadzu (gdyby go jeszcze dopracować):) keep working Dino keep working...
Napisano 12 Luty 200619 l Autor heh no projektanci...tak sie przyglądam tej pracy i zaczynam wnioskowac to samo...im dlużej na nią patrze tym więcej czegoś brakuje...no ale lubie takie scenki wlaśnie- to nie to co samochody ale...ekhm - wiadome ;>
Napisano 12 Luty 200619 l moze zaszczep jakąś perspektywe masz pojazd ustawiony rownolegle do krawędzi kadru ,a to zmniejsza dynamizm sceny . moglbys narysowac jak caly szyk wchodzi w zakret (kładzie się na skrzydło), bedziesz mial wtedy kompozycje po łuku na ukos kadru ( im dalszy pojazd tym bardziej obrócony tyłem ) PS: a zaczynac powinienes od szkicu calego kadru duzymi plamami bez zbednych detali , pozniej sobie mozesz zwiekszyc rozdzialke i jechac z poszczegolnymi warstwami. No ale mysza to rozumiem ze sie srednio rysuje/maluje
Napisano 12 Luty 200619 l Autor lol Lukasz hehe...dzieki za rady napewno sie przydadzą...ale jesli chodzi o ten kadr i perspektywe to raczej niezwracalem uwagi... niezajmuje się tym tak poważnie..haha ale jeśli dalej tak bedziecie mi dawac rady to napewno sie za to zabiore pożądnie dzieki jeszcze raz i prosze o następną porcję rad - np jak zrobić myszką żeby linie byly plynne a nie jakieś powykrzywiane? Dodam że robie to w Corel Photopaint 9 ;)
Napisano 16 Luty 200619 l heh...dino widze ze mamy te same problemy;)..ja robie plynne linie na duzym powiekszeniu i powoli..jak szybko to kanciaste wychodza. ps.szkoda ze tak malo ludzi robi w photopaincie nie ma sie od kogo uczyc;)
Napisano 16 Luty 200619 l Autor no właśnie..co zrobić zeby linie byly plynne używając tylko myszki a nie tabletów?
Napisano 19 Luty 200619 l Tutaj mam przykład pracy jak sie uztyskuje fajne efekty:) Textury dużo robią:) http://www.deviantart.com/view/15256191/ Ale jak jak coś sie naumiecie do dajcie znać. Bo te mam ten problem i narazie duzo musze czasu poświęcić na przybliżeniach:P