dyonizoss Napisano 12 Luty 2006 Napisano 12 Luty 2006 hej ludziska! mam takie pytanie? renderuje se w vrayu scenke, takie tam wnetrze, sa białe sciany , pare lementów chromowych, szklanych no i spory czerwony mebelek. jak renderuje to temn czerwony za bvardzo działa na białe sciany, jakim parametrem mozna to zniwelowac?? z góry dziekuje!!!!
dyonizoss Napisano 12 Luty 2006 Autor Napisano 12 Luty 2006 dzieki xeav za szybka odpowiedź. pobawiołem sie tymi parametrami i leciutka zmiqana jest, ale głównie zmienia sie jasnosc tej sceny jak zmieniam te parametry. color mapping mam na exp. czy jest jeszcze jakas mozliwośc,nie wiem, np w parametrach materialów albo cos takiego??
Chalek Napisano 12 Luty 2006 Napisano 12 Luty 2006 lepiej zmniejsz parametr saturation w GI, bo to on odpowiada za nasycenie kolorow swiatla odbitego, color mapping wplywa raczej na "ekspozycje" obrazka
dyonizoss Napisano 12 Luty 2006 Autor Napisano 12 Luty 2006 jeszcze raz dzieki chłopaki. juz wszystko wyglada ok :) PoZdRo!!!!
streaker Napisano 12 Luty 2006 Napisano 12 Luty 2006 Lub w vray properties zmniejsz Generate GI, czy coś takiego.
Marcin Napisano 12 Luty 2006 Napisano 12 Luty 2006 w nowym vrayu jest vray GI material gdzie przypisujesz materail bazowy i material dla GI dzieki temu np. czerwony obiekt moze dawac zielony blending przyklad w zalaczniku
Rekomendowane odpowiedzi