Napisano 14 Luty 200619 l Czy da się otworzyć plik sceny endorphina na maxie? Jeśli nie to czy można ją otworzyć na jakimkolwiek innym edytorze oprócz endorphin?
Napisano 14 Luty 200619 l Nie da się otworzyć sceny .ens w maxie, trzeba ją exportować Najprościej byłoby uzyć do tego opcji File>Export :D W sumie to zależy co chcesz exportować np. otoczenie, czy jednego gościa? Spróbuj tak: 1) zaznacz Character01 (za dole) 2)File>Export do character studio Marker (*.csm) 3)W maxie robisz bipeda, wchodzisz do zakładki Motion i Load Motion Capture File Ogólnie dość łatwo można exportować do np. Motion Builder albo odrazu renderowac do avi-ka. Razem z programem masz tutki (F1>tutorials). Pierwszy z nich porusza temat exportowania do innych formatów... Radze od tego zacząć Fajnie, ze ktoś oprócz mnie uczy się Endorphina - świetny program IMO.
Napisano 16 Luty 200619 l całkiem ciekawy programik , tez od jakiegos czasu przy nim siedzę, co do exportu to mozna do fbx exportuje sie wtedy kosci animacje i geometrie a pozniej wczytac do maxa czy motion buildera, tylko problem jest w tym ze wersja learning czy jak ją zwał ma zablokowaną funkcje takowego exportu a innej wersji tego softu ; ) umożliwiającą export , raczje chyba nie ma... pomijąc legalna oczywiscie
Napisano 17 Luty 200619 l Autor No właśnie- Ja też mam Learning Edition. Dlatego się pytałem czy nie można jakoś otworzyć pliku. Program jest świetny, a co do eksportu to zawsze pozostaje torrent...