lord_saskybody Napisano 19 Luty 2006 Napisano 19 Luty 2006 Mam problem bo składam stronke i niechce mi czy tać pl znaków takich jak Ś itp.... nieznam sie zbytnio na kodowaniu znam html i css ale niedogłębnie a powierzono mi własnie składanie www. Dodałem to "meta..." to odpowiada za polskie znaki chyba(w o2.pl kodzie źródłowym tak było i tam chodzą pl znaki). :) czy to może być przyczyna ze strona jest off-line ?? #zzz
lord_saskybody Napisano 19 Luty 2006 Autor Napisano 19 Luty 2006 Pewnie ze w notatniku :D Old schoolowo tak i najczysciej i najwygodniej.
piotrek Napisano 19 Luty 2006 Napisano 19 Luty 2006 Dawno się w to nie bawiłem, ale trzeba to przekonwertować - najlepiej ręcznie: Odpalasz plik w programie Microsoft Notatnik i zamieniasz za pomocą Edycja -> Zamień...: ź -> Ľ ś -> ¶ ą -> ± reszta znaczków powinna być w porządku :)
lord_saskybody Napisano 19 Luty 2006 Autor Napisano 19 Luty 2006 a masz moze dla Ś Ź Ą itp hehehe jakie exchange :D
lord_saskybody Napisano 19 Luty 2006 Autor Napisano 19 Luty 2006 A co by to dało jakbym zmienił edytor np na : Zajączek czy inny. Dało by to coś ??
piotrek Napisano 19 Luty 2006 Napisano 19 Luty 2006 Nie wiem jak zajączki - ja używam Dremwaever'a - wpisuje sobie polskie znaki, zapisuję, otwieram w notatniku i widzę te znaczki zamaist śźą : ¦¬ˇ. Ale kiedyś, przed Dreamweav'erem, musiałem ręcznie zamieniać literki - nie używałem żadnych specjalnych edytorów.
ledyr Napisano 19 Luty 2006 Napisano 19 Luty 2006 sorry za offtopa ale nieche robic nowego wątku. powiedzcie czy jesli chce sprzedac strone czy robic strony na zlecenie to musze miec np dreamweavera oryginalnego czy moge np upierac sie ze robilem strone w notatniku? i jeszcze raz sorry za offtopa
piotrek Napisano 19 Luty 2006 Napisano 19 Luty 2006 Musisz mieć oryginalnego. Ale nikt ci nie udowodni, że strona nie była robiona w notepadzie. No chyba, że zostawisz jakiś wpis w stylu: czy coś takiego.
Rekomendowane odpowiedzi