Napisano 21 Luty 200619 l Cześć. W chwili obecnej posiadam takiego kompa: Celeron 2,8 GHZ 512 RAM Radeon 9200 (na AGP) I teraz pytanie. Czy opłaca sie sie wymienic karte graficzna na GF 6600 GT i dokupic 1,5 GHz RAMu. Czy wymiana bedzie miala istotny wplyw na rendering i co bedzie mialo wiekszy RAM czy karta graficzna? (koszt ok.900 zl) A może taka wymiana sie nie oplaca i lepiej kupic wszystko nowe z wejsciem na PCI-E???? koszt (ok. 1800 zl)
Napisano 21 Luty 200619 l karta nie ma wpływu na rendering końcowy, tylko na rendering w vueportach To zdanie widze już chyba z 10 raz na tym forum... zróbcie jakiś Przyklejony z tego. ;) Co do tematu, to Ja bym dorzucił ramu do 1GB, a reszta ujdzie.
Napisano 21 Luty 200619 l Autor Nie wiem czy dobrze zrozumialem. Karta graficzna nie ma wplywu na czas renderingu?
Napisano 21 Luty 200619 l Autor Rozumiem. Czyli dobra karta graficzna to wlasciwie przy gierkach ma znaczenie. A szybkosc renderingu zalezy od procka + RAM.
Napisano 21 Luty 200619 l no tak ale z doswiadczenia wiem ze szybki procek to podstawa bo mimo ze dokupilem ramu to jakos za mocno nie odczulem zmiany w skruceniu czasu renderingu[no moze troszke :)]
Napisano 21 Luty 200619 l Autor Dzieki za informacje. To w takim razie musze jeszcze raz wszystko przemyslec.