nielot007 Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 Witam!! wczoraj na szybko zrobilem taki mini tutorial jak wyciac dziure booleanem w samochodzie w kilka minut (cos w tym stylu jak loozack prezentowal w swoich modelach) jest to tylko naprowadzenie jak to powinno sie robic ............................... czas: 10min8sec rozmiar:3,4mb po rozpakowaniu ok35mb link: http://rapidshare.de/files/13787674/Boolean.rar.html 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 21 Luty 2006 Share Napisano 21 Luty 2006 Jesli juz jestesmy przy boolenach to dodam linki do videotutoriali odnosnie pluginu powerboolen - identyczne dzialanie choc jak to niektorzy mowia ma wieksze mozliwosci . --------------------------------------------------------------- PwrBoolean Quick start: Power Booleans Architecture tutorial PwrCutter Quick start: Getting started with Power Cutter (basic usage) Power Booleans Architecture tutorial (using PwrCutter and PwrBoolean) link: http://www.npowersoftware.com/booleans/pbtutorials.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzemian Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 Fajny tutek:) Ale mam jedno pytanie - wszyscy mówią, że pięciokąty bardzo źle robią dla meshsmootha i powinno sie ich bezwzględnie unikać (tak samo jak trójkąty), jednak u ciebie został jeden pięciokąt w lewym górnym rogu i nic się nie posypało. Kwestia szczęścia czy mojego niezrozumienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 27 Luty 2006 Autor Share Napisano 27 Luty 2006 krzemian jak sie dobrze ustawi vertexy i wie kiedy mozna a kiedy nie to nie bedzie bledow nawet jak to beda pieciokaty czy trzykaty :) ale tak samo z czworokatami jak sie zle ustawi to beda bledy prawda... :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 własnie sprawdziłem - bardzo fajny sposób :> dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 28 Luty 2006 Share Napisano 28 Luty 2006 nie latwiej zrobic bez ms ? bo teraz masz siatke nie do zedytowania po takim booleanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Luty 2006 Autor Share Napisano 28 Luty 2006 a po co ci to edytowac?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 1 Marzec 2006 Share Napisano 1 Marzec 2006 jak juz mowa o booleanach to moglby mi ktos pomoc bo probuje juz 2gi tydzien zainstalowac power booleans i mam jakis blad moze zle poprostu plugin instaluje...nie wiem w kazdym badz razie pomozcie bo bez tego pluginu chyba nie rusze dalej z pracą ktora juz troche mecze... w zalaczniku macie ten blad :/ pozdro nielot dzieki za tutka ps probowalem zainstalowac tego Pwr booleana na maxie 6 i 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzemian Napisano 1 Marzec 2006 Share Napisano 1 Marzec 2006 Hmm, nie wiem jak przebiega dokładnie ta instalacja (nigdy nie instalowałem żadnych pluginów do maxa), ale wygląda na to, że musisz ręcznie wrzucić tą bibliotekę do katalogu 3ds'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 1 Marzec 2006 Share Napisano 1 Marzec 2006 czyli pliki pluginu do folderu plugins w maxie? juz to zrobilem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muzzy Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 Re-up: http://www.mediafire.com/?mjtjigtnrmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi