kondrad Napisano 21 Luty 2006 Napisano 21 Luty 2006 mam pytanie czytam i pytam.. jaka płyte i jaki procesor byscie polecili chodzi mi o 64 ... czy pentium czy amd ... i woogle nie wiem na co zwracac uwage na jakie parametry płyty głównej... nie chodzi mi o najdroższy i najnowszy sprzet ale o mocny .. , trwały i sprawdzony:) pozdro!!!
weinert Napisano 21 Luty 2006 Napisano 21 Luty 2006 jesli zamierzasz go uzywac do 3d to bierz opterona najlapiej dual core. W sumie niezla cena:) pozdro
kondrad Napisano 21 Luty 2006 Autor Napisano 21 Luty 2006 no powiedzmy ze na całego kompa mam ok 2 tyś... chociaz wiem ze ciezko cos sensownego złozyc za taka cene ale głównie chodzi mi o procesor i płyte.... boo woogel nie mam pojecia o 64 bitowym sprzecie ...i tak sie zastanawiam czy opłaca sie kupic płyte która obługuje tez procesory 2 rdzeniowe .. i narazie kupic 64 bitowy a jak 2 rdzeniowe stanjeja za jakis czas to wtedy nie bede musiał płyty i procka zmieniac tylko na sam procek odkładac.. czy to woogle ma sens..?? dopiero sie orjetuje co i jak .. pozdrawiam
-=S3B=- Napisano 21 Luty 2006 Napisano 21 Luty 2006 Ja proponuje asusa a8n-e + sempa s.939 ewentualnie plytke epoxa lub DFI jesli chcesz pokrecic nieco (ale to juz troche drozsze mobo)
kondrad Napisano 21 Luty 2006 Autor Napisano 21 Luty 2006 czy ja dobrze rozumiem ze do płyty z socket 939 potrzebne tez jest "specjalny"ram ???
KLICEK Napisano 21 Luty 2006 Napisano 21 Luty 2006 hmm szczerze mowiac to nie wiem, ale z tego co wspominal mi Jarek to tak potrzebny jest specjalny ram nie wiem czym on sie rozni ale on musial go kupic :)
-=S3B=- Napisano 21 Luty 2006 Napisano 21 Luty 2006 do plyty s.939 potrzebny jest standartowy ram ddr pc3200 lub szybszy. Generalnie wszystkie pamieci mogace pracowac na szynie 400mhz beda dzialaly. tylko nie kup przypadkiem pamieci ddr2 do s.939;) te nie maja nawet prawa dzialac.
David14 Napisano 22 Luty 2006 Napisano 22 Luty 2006 niektóre płyty oferują kotrolery pamięci z tak zwanyom kotrolom parzystości (ECC)
Rekomendowane odpowiedzi