Napisano 21 Luty 200619 l mam pytanie czytam i pytam.. jaka płyte i jaki procesor byscie polecili chodzi mi o 64 ... czy pentium czy amd ... i woogle nie wiem na co zwracac uwage na jakie parametry płyty głównej... nie chodzi mi o najdroższy i najnowszy sprzet ale o mocny .. , trwały i sprawdzony:) pozdro!!!
Napisano 21 Luty 200619 l jesli zamierzasz go uzywac do 3d to bierz opterona najlapiej dual core. W sumie niezla cena:) pozdro
Napisano 21 Luty 200619 l Autor no powiedzmy ze na całego kompa mam ok 2 tyś... chociaz wiem ze ciezko cos sensownego złozyc za taka cene ale głównie chodzi mi o procesor i płyte.... boo woogel nie mam pojecia o 64 bitowym sprzecie ...i tak sie zastanawiam czy opłaca sie kupic płyte która obługuje tez procesory 2 rdzeniowe .. i narazie kupic 64 bitowy a jak 2 rdzeniowe stanjeja za jakis czas to wtedy nie bede musiał płyty i procka zmieniac tylko na sam procek odkładac.. czy to woogle ma sens..?? dopiero sie orjetuje co i jak .. pozdrawiam
Napisano 21 Luty 200619 l Ja proponuje asusa a8n-e + sempa s.939 ewentualnie plytke epoxa lub DFI jesli chcesz pokrecic nieco (ale to juz troche drozsze mobo)
Napisano 21 Luty 200619 l Autor czy ja dobrze rozumiem ze do płyty z socket 939 potrzebne tez jest "specjalny"ram ???
Napisano 21 Luty 200619 l hmm szczerze mowiac to nie wiem, ale z tego co wspominal mi Jarek to tak potrzebny jest specjalny ram nie wiem czym on sie rozni ale on musial go kupic :)
Napisano 21 Luty 200619 l do plyty s.939 potrzebny jest standartowy ram ddr pc3200 lub szybszy. Generalnie wszystkie pamieci mogace pracowac na szynie 400mhz beda dzialaly. tylko nie kup przypadkiem pamieci ddr2 do s.939;) te nie maja nawet prawa dzialac.
Napisano 22 Luty 200619 l niektóre płyty oferują kotrolery pamięci z tak zwanyom kotrolom parzystości (ECC)