Napisano 5 Sierpień 200321 l zrobiłem szkielet i chciałem go \"włożyć \" do darmowego człowieka z jakiejś tam strony ale palce mi sie nie zgdzają - moje są za długie czy skin ma jakiś margines błedy który można przesówać czy wszystko musi idealnie pasować [piwo]
Napisano 5 Sierpień 200321 l Greetings! Musisz dopasowac szkielet w miare dobrze do postaci.. pozniej po nalozeniu modyfikatora SKIN wciskasz przycisk Edit Envelopes i korygujesz ustawienia. Pozdrawiam Gith
Napisano 6 Sierpień 200321 l Dopasowanie szkieletu nie powinno stanowić problemu, bo kości możesz przecież łatwo skalować i obracać.... A Edit Envelopes jest niezwykle wyrozumiały, więc jeśli coś się tam nie zgadza, to zarzuć skina, poruszaj trochę kośćmi i zobacz jak się siatka deformuje... jeśli będzie kaszana, to zwiększ zakresy envelopes i powinno byc oki
Napisano 6 Sierpień 200321 l Niekoniecznie - ja czasami używam point weight - dzięki temu możesz przyłączyć w skinie punkty z 2 końca sitki bez problemu do zakresy evelopers danej kości. Giorgione