viz.k Napisano 28 Luty 2006 Share Napisano 28 Luty 2006 glupi problem, w materialach kiedy chce zaladowac bitmape w jakis slot to zawsze rzuca mnie do katalogu max/images, za kazdym razem musze sie cofnac do gory i wejsc do max/maps...mam tak odkad pamietam, sam nie wiem czemu wczesniej nie pytalem...w max8 w customize/user paths mam dla external files dodana sciezke max/maps...gdzie w takim razie to siedzi? dziekuje z gory za naprowadzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 28 Luty 2006 Share Napisano 28 Luty 2006 nie bardzo wiem o co ci chodzi ale jesli dobrze zrozumiałem chcesz miec za kazdym razem jak wybierasz do jakiegos slotu BITMAP tą samą scieżke ? ja to u siebie rozwiązałem tak: otwierasz plik X:\3dsmax7\3dsmax.ini za pomocą notatnika, wyszukujesz ciąg 'History_00=' i zmieniasz na np 'History_00=e:\textury' co spowoduje ze nowa bitmapa bedzie zawsze czytana z E:\TEXTURY Potem na koniec tylko zaznaczasz dla tego pliku 3dsmax.ini atrybuty tylko do odczytu (prawym klawiszem właściwości) co spowoduje ze sciezka nei bedzie zamieniana na ostatnio uzywaną - mi działa nie wiem jak wam ;) ------------------ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 28 Luty 2006 Share Napisano 28 Luty 2006 albo tak: customize-> configure user paths->file I/O->Images->modify Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi